Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Fender – “Leave Fast”

Sam Fender is dit jaar één van onze ‘Grote Beren Van Morgen’ en dus een artiest die je zeker in de gaten moet houden. Zijn nummer “Play God” deed het al behoorlijk en groeide in Nederland uit tot een klein radiohitje. Ook in zijn thuisland Groot-Brittanië kan hij al op heel wat support rekenen van onder andere de BBC, die hem ook in de BBC Sound of 2018 lijst zette, en de toonaangevende muzieksite NME. Met zijn nieuwste single “Leave Fast” laat hij een iets ingetogenere sound horen.

“Leave Fast” is een vrij traag nummer waarop Sam zichzelf begeleidt met een elektrische gitaar en daardoor vrij monotoon overkomt. “Leave Fast” is daarnaast ook niet beklijvend genoeg om echt te kunnen boeien en klinkt het eerder slaapwekkend en in het begin zelfs als een kerstnummer. Wel positief zijn we opnieuw over de lyrics die weer de show stelen en alle aandacht naar zich toe trekken. Sam heeft de looks, een klok van een stem en muzikaal talent alleen mist “Leave Fast” wat kracht en pit die zijn vorige singles wel hadden.

Sam Fender staat deze zomer op vrijdag 6 juli op The Slope van Rock Werchter.

Facebook

14 juni 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter