Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fall Out Boy – “Champion”

Toen we eind april “Young And Menace” van Fall Out Boy te horen krijgen, waren we verbouwereerd. We dachten dat ze plots van plan waren om een EDM plaat te maken. Wat een draak van een nummer was dat. Daarom lag onze lat ook extreem laag voor de nieuwste single van nieuwe plaat M A N I A die op 15 september verschijnt. Verrassend genoeg blijkt het tweede nummer van die plaat een hele andere lijn aan te houden, wat wij enkel maar als positief kunnen beschouwen.

In tegenstelling tot die afschuwelijke synthgeluiden op de vorige single, neemt Fall Out Boy dit keer de gitaar terug in de hand. Nooit klinkt het zo sterk als hun eerder werk, maar dat hoeft ook niet. Het is een strakke single die past bij de grootsheid van de band tegenwoordig. Het doet wat denken aan “Centuries” en is extreem aanstekelijk. “Champion” is een echt kampioenenlied en voelt als een overwinning aan. Al zullen ze die lijn toch mogen doortrekken op de plaat om ons helemaal te overtuigen maar we hebben er terug goeie hoop in.

 /  /  /  /  / 

3392 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Warpaint - Radiate Like This (★★★★): Stralende wedergeboorte

Toen Warpaint rond 2008 voor haar neus aan het venster stak, werd ze tegen wil en dank steeds bestempeld als ‘die vrouwengroep’….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Champion"

Het laatste studioalbum van Warpaint dateert ondertussen al van 2016, maar daar lijkt zeer binnenkort verandering in te komen. Het Amerikaanse viertal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.