Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alazka – “Phoenix”

Een naamsverandering van Burning Down Alaska naar het kortere Alazka heeft deze Duitse post-rock/post-hardcoreband absoluut niet aan kwaliteit doen inboeten. Met nog maar één EP, Values & Virtues, op hun palmares, moet de band zich echter nog steeds bewijzen aan het grotere publiek. Na passages op de Impericon Never Say Die! Tour, Graspop en een eigen headlining tour hebben ze wel al een stevige livereputatie opgebouwd, ondanks hun beperkte aantal nummers. Gelukkig komen ze dit jaar met het debuutalbum, Phoenix, dat 25 augustus zal verschijnen. Na een geweldige eerste single “Empty Throne” bewijst de band met de titeltrack van Phoenix waarom ze één van de bands zijn die je in de gaten moet houden. Ondanks de overvloed aan nieuwe bands van hetzelfde genre, blijken ze toch nog steeds origineel uit de hoek te kunnen komen.

Voor de verrassend kalme intro, grijpt de in 2016 gerekruteerde co-vocalist Kassim Auale terug op een akoestische gitaar, die later in het nummer nog zal terugkomen. Na zijn zachte vocals en enkele kalme gitaartonen op de achtergrond, treden de screams van Tobias Rische op de voorgrond. Al snel merken we dat die eigenlijk als kort intermezzo dienen tussen die hemelzoete vocals van Auale, die in dit nummer meer een hoofdrol krijgt. Druipend van passie brengt hij zijn stukken zang op een sublieme manier. Hij klinkt tegelijkertijd agressief en onschuldig, de hoge noten haalt hij zonder enige moeite. Na nog een zachter stukje waar hij diezelfde akoestische gitaar weer bovenhaalt, horen we een perfecte samenzang van de twee vocalists samen met enkele eenvoudige gitaarriffs om het lied op een rustige manier af te sluiten.

Facebook / TwitterInstagram

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.