Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single beaux – “Old Home”

Een platencontract versieren door in een groepschat op Instagram te belanden met The 1975-frontman Matty Healy? Het overkwam singer-songwriter Beaux South, of kortweg beaux. Het 25-jarige muzikale talent uit Londen besloot in 2019 zijn kans te wagen na het zien van een optreden van de band op het Reading Festival. Naar eigen zeggen klikte er iets in zijn hoofd en was het op dat eigenste moment dat hij besefte wat voor muziek hij wilde maken. Toch wist beaux al op jonge leeftijd dat hij muzikant wilde worden, zijn eerste covers postte hij op Youtube toen hij nauwelijks acht jaar oud was. In 2020 bracht hij zijn debuut ep I Don’t Want to Make It Alone, I Want to Make It With You uit, en in 2021 volgden nog twee extra ep’s voor de jonge Brit. Vooral met zijn laatste werk wist beaux de eerste potjes te breken. De bedroompop evolueerde naar een meer groovy sound, maar na die release bleef het enkele jaren stil rond hem.

Het is pas dit jaar dat we opnieuw nieuwe muziek van beaux voorgeschoteld kregen. “Old Home” is de derde single die hij uitbrengt na “Edge of St James’s” en “I’ll Be Here When You’re Back” die eerder dit jaar uitkwamen. “Old Home” wordt ondersteund door een eenvoudige, maar toch catchy gitaarriff die vooral de stem van beaux mooi doet uitkomen. Een stem die trouwens bij momenten doet denken aan die van Gary Lightbody van Snow Patrol. Echt opvallen doet “Old Home” niet, en de single ligt in de lijn van het eerdere werk dat er te vinden is van beaux, maar het is wel gewoon een leuk nummer dat perfect in je playlist voor de zomer past. Hier en daar wordt gefluisterd dat de singles een voorbode zijn van een debuutalbum, benieuwd of dat album voor de grote doorbraak kan zorgen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BEAUX - "My Love"

Dat de Utrechtse Herman Brood Academie een broedplaats is van getalenteerde bandjes, is geen geheim. Ook de indiepopband BEAUX zag het levenslicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.