Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Party Dozen – “The Big Man Upstairs”

© Roger Deckker

Party Dozen is een Australisch duo dat bestaat uit Kirsty Tickle op de saxofoon en Jonathan Boulet op de percussie en samplers. Yep, u leest het correct, sax en percussie. Het tweespan heeft al drie langspeelplaten uitgebracht tussen 2017 en 2022 tjokvol rockmuziek, noiserock, punk en inderdaad nummers vol drum en sax. Nick Cave heeft met de band samengewerkt op het nummer “Macca The Mutt” en een speciale vermelding nog voor “Power Tripper“, een van de coolste punkschijven die we in eeuwen hebben gehoord.

De nieuwe single heet “The Big Man Upstairs”. Het nummer is heel melodieus en klinkt een beetje dreampop, maar dan wel met een paar heel scherpe hoeken aan. Het drumwerk en de stem van Boulet zijn heel hypnotiserend tot het lied uitbreekt na een dikke minuut. Dan komt de saxofoonpartij van Tickle erbij en die klinkt ronduit fantastisch. De song verandert opnieuw volledig van toon vanaf de derde minuut, maar het basisgeluid gaat de hele tijd bezwerend door. Tickle bespeelt haar instrument heel schril en Boulet laat geen enkel gat vallen tijdens wat bijna een complete drumsessie is. Dit is een song van een band die perfect op elkaar is ingespeeld en in uiterste topvorm verkeert. Party Dozen componeert en speelt alsof het een fluitje van een cent is. Echt een topnummer!

Op 6 september brengt Party Dozen zijn nieuwe lp Crime In Australia uit.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 1): Repetitief herhaald

Het festivalseizoen is bijna ten einde, maar eindigt pas echt als je gepasseerd bent op Leffingeleuren. Het gezellige festival kon, na twee…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren rondt affiche af met 17 nieuwe namen waaronder o.a. Sylvie Kreusch en Ill Considered

Het pittoreske Leffinge is al sinds jaar en dag dé locatie voor het al even pittoreske festival Leffingeleuren. Op 9, 10 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.