Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle ANDRO!DZ – “Cosmic Desire”

© Yuma Claeys

Opkomende bands; je komt ze wel vaker tegen op onze website. In dat opzicht is ANDRO!DZ dus geen uitzondering. Dat is wél het geval als je weet dat het een live drum-‘n-bassband is, die dus afstapt van het veelvoorkomende laptopproduceren in de elektronische muziekwereld. Het Belgische viertal behaalde al een zilveren medaille in de Kempische wedstrijd Nief Talent en treedt binnenkort aan in muziekconcours Jonge Wolven op de Gentse Feesten. De jonge mannen zien in drum-‘n-bassgrootheden Dimension, Camo & Krooked en Sub Focus hun grootste inspiraties en vertolken die invloeden eigenhandig in hun eigen kijk op het genre.

Op debuutsingle “Cosmic Desire” hebben ze elk hun eigen inbreng en het is zanger Xander Van der Jeugt die zich als eerste laat gelden. Na een strofe stomen analoge synthesizers op ons af als heaven trap-achtige geluidshozen en volgt de climax. Daarin is de omschreven invloed van bovenstaande dnb-legendes meteen hoorbaar. Toch is het geen één op één kopie: ANDRO!DZ doet wel degelijk zijn eigen ding, met een net wat ander sound-design dat een tikkeltje gecompliceerder overkomt. Een veelbelovende debuutsingle van het viertal, bevestigen is nu de volgende opdracht.

Je kan de live drum-‘n-bass van ANDRO!DZ aanschouwen op Rock Earthfield (12 juli) op de Gentse Feesten (24 juli).

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInterviews

Interview PARRA MIER: ‘Toen ik te weten kwam dat ik weer op Rampage mocht spelen sprong ik een gat in de lucht'

In de Lage Landen mogen we onze ‘pollekes’ kussen wat betreft het aanbod aan muziekfestivals: elk weekend in de zomermaanden weerklinkt er…
FeaturesInterviews

Interview Used: 'Mijn derde festivalzomer gaat vollenbak zijn!'

In de Lage Landen mogen we onze ‘pollekes’ kussen wat betreft het aanbod aan muziekfestivals: elk weekend in de zomermaanden weerklinkt er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiësto & Hedex & Basslayerz - "Click Click Click"

Dat drum-‘n-bass de laatste maanden steeds meer de mainstream binnendringt, moeten we niet meer vertellen. Bewijzen zijn daar genoeg voor: Fred again…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.