Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heartworms – “Jacked”

© CPU – Chris Stessens

Heartworms vertoefde vorige week in goed gezelschap. De creatieve uitlaatklep van Jojo Orme verzorgde toen namelijk het voorprogramma van St. Vincent in onder andere De Roma en de Royal Albert Hall. De Londense postpunkband slaagt er dus prima in om gestaag naamsbekendheid te winnen. Vorige zomer waren we al sterk onder de indruk op Dour. Begin dit jaar presenteerden ze A Comforting Notion ook op het showcasefestival Eurosonic in Groningen. Heartworms lijkt hierbij een blijvertje te worden, maar doet geen concessies op artistiek vlak. Gitzwarte teksten over het einde van de wereld blijven het referentiekader waarmee Orme haar demonen ontbindt. Dat is op haar nieuwste single niet anders.

“Jacked” is namelijk een stuk meer gitaargeoriënteerd, waarbij Orme de juiste snaren laat trillen om elke vorm van optimisme naar de verdoemenis te helpen. Op de achtergrond lijkt er daarbij een soort mist op te trekken, die het geheel nog angstaanjagender maakt. Ook Orme’s zangstijl verandert daar niet veel aan. Ze houdt haar stem immers vrij monotoon, maar niet op een manier die slaapverwekkend wordt. Daardoor zijn de teksten nogal bits en voert ze een soort dialoog met zichzelf. Hiermee bevestigt ze dat Heartworms haar project is, dat van een afstand kan worden beschouwd als haar persoonlijke vorm van therapie. Iets waar we in deze verwarrende tijden alleen maar begrip voor kunnen opbrengen.

Facebook Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

St. Vincent @ De Roma: Succesvol terug naar de roots

St. Vincent, het muzikale alter ego van de Amerikaanse Annie Clark, kun je gerust een muzikale kameleon noemen. Na tussenstops bij onder…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
LiveRecensies

Heartworms @ Muziekgieterij: Rijzende ster

De Muziekgieterij in Maastricht maakt er tegenwoordig een gewoonte van om talentvolle bands een podium te bieden. Het is nagenoeg onvoorstelbaar dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.