Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Magdalena Bay – “Death & Romance”

© Lissyelle Laricchia

Mica Tenenbaum en Matthew Lewin laten zien dat je met synthpop heel wat richtingen kan uitgaan. De twee schoolvrienden uit Miami verlieten hun schoolband in 2016 om het muzikale duo Magdalena Bay op te richten. Geïnspireerd door artiesten zoals Grimes en Charli XCX schudt Magdalena Bay het synthpopgenre door elkaar met elektronica- en hyperpopinvloeden. Matthews glanzende instrumentaties en Mica’s verheven vocals verwekten in 2021 het sierlijke album Mercurial World. Vorig jaar verscheen ook het derde deel van hun mini mix-reeks: een snoezig albumpje waar het duo opnieuw dolt met muziekstijlen, zoals blijkt uit de jazzaccenten op het nummer “Slug Song”. Voor het eerst dit jaar komt Magdalena Bay nog eens boven water met “Death & Romance”, hun nieuwste single.

“Death & Romance” klinkt meteen een pak minder trippy en buitenaards dan wat we gewoon zijn van Magdalena Bay. De ‘synth’ valt weg uit synthpop, want het nummer wordt deze keer door klassieke pianotoetsen gedragen. Er weerklinkt zelfs een eighties-achtige sfeer in de drukke instrumentale opbouw en het langgerekte refrein. Een grootse, flamboyante popsound omhult het nummer, gelijkaardig aan de weelderigheid die Prince creëerde met “Purple Rain”. Magdalena Bay veredelt haar sound met net wat meer drama en net wat minder synthesizers. Kortom, “Death & Romance” is een verfrissend moment in de tijdlijn van het paradijselijke popduo.

Magdalena Bay komt op 11 november de Melkweg in Amsterdam betoveren.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…
InstagramLiveRecensies

Dorian Electra @ Ancienne Belgique (AB Box): Toeters en bellen

De naam excentriek. De visuals vlijmscherp. De muziek onvoorspelbaar. Op een betere manier kunnen we de Amerikaanse popclown Dorian Electra niet beschrijven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nation of Language - "Weak In Your Light"

De Amerikaanse synthpopgroep Nation of Language kondigt een nieuwe plaat aan die in het najaar het licht zal zien. Strange Disciple is ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.