Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hellacopters – “Stay With You”

Ooit beschreven door niemand minder dan Dave Grohl als zijn favoriete liveband, is The Hellacopters de belichaming van de rauwe energie en ongepolijste charme die rock-‘n-roll zo onweerstaanbaar maakt. Ontstaan in het woelige rocklandschap van Stockholm, hebben deze Zweedse rocklegendes sinds hun oprichting in 1994 hun naam gevestigd als onmisbare pioniers van high-energy rock. Met een discografie die vonkt van intensiteit en een livereputatie die legendarisch is, blijft The Hellacopters trouw aan het beproefde recept .

“Stay With You” zet deze traditie met verve voort. Muzikaal gezien is het nummer een explosie van adrenaline en melodie, met scherpe gitaarlijnen en de karakteristieke, gruizige vocalen van Nicke Andersson. De song grijpt je vanaf de eerste noot en neemt je mee op een wilde rit vol dynamische wendingen, maar heeft daarnaast ook een refrein dat zich onmiddellijk in je gehoorgangen nestelt. Met een stevige, pulserende beat en een meeslepende energie bewijst “Stay With You” dat The Hellacopters nog altijd de koning van de betere rock is: rechttoe rechtaan en zonder poespas.

Terwijl de mannen werken aan hun volgende volledige album, waarvan de releasedatum nog onbekend is, biedt deze single een voorsmaakje van wat komen zal. Interessant genoeg is “Stay With You” een standalone release, vergezeld van een intrigerend B-kantje: een cover van The Cure’s “Fire In Cairo”. Het is een slimme zet die de honger van de fans sust en tegelijkertijd de nieuwsgierigheid naar het aankomende album aanwakkert. The Hellacopters blijft in beweging, en als “Stay With You” een indicatie is, heeft het nog veel vuur in zich.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.