Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Konings – “Control Freak”

© CPU – Kamilia Hsaine

Een harde werker is hij wel, de Belgisch-Liberiaanse rapper Freddie Konings. Sinds 2020 kunnen zijn fans jaarlijks een volledig album en een hoop singles en samenwerkingen verwachten. Zijn productiviteit blijft hoog, want ook in 2024 laat hij al een spoor van bangers achter. Met het ongetemde drillnummer “Homer” en de even vurige song “BOOT” benadrukt de gevatte Konings dat hij nog steeds op de Belgische hiphoptroon zit. Van die toegeëigende troon wil hij niet gauw afstappen, want ook op zijn nieuwste single “Control Freak” druipt de trots en zelfzekerheid er weer vanaf.

Vaak stapt Freddie de studio in om zijn woede en frustraties te uitten. Zijn rapstijl wordt gekenmerkt door opvliegende flows en brutale teksten, vastgehaakt aan grimmige beats. Op “Control Freak” treffen we een ietwat gekalmeerde Freddie aan met luchtigere materie. De man kiest een vluchtige, fleurige beat waar je je meteen een dansend publiek bij kunt voorstellen. Wat Freddie onderscheidt van andere Belgische rappers, is en blijft de pronkende persoonlijkheid die hij aanneemt. Elk nummer slaagt hij erin om vastberaden en charismatisch te klinken. De bar ‘Ik ben arrogant en ik heb veel schijt’, vat de essentie goed samen. Hij mag gerust blijven rappen met diezelfde nonchalance, want zo blijven zijn sluwe songs het langste hangen.

Freddie Konings komt de moshpits openen in de Ancienne Belgique in Brussel op 25 mei.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Freddie Konings & King B - "Werk"

De veelzijdige rapper Freddie Konings uit Antwerpen laat er geen gras over groeien. Dat is inmiddels meer dan duidelijk. Konings werd in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Purple Goonz - "Betere dagen" (feat. Freddie Konings & DIKKE)

Het is al enkele weken dat we het nieuws vernomen hebben dat zowel Freddie Konings als Purple Goonz op dit eigenste moment…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE - "XXL" (feat. Chardy & Freddie Konings)

DIKKE is een fenomeen. Vrijwel uit het niets brak de Limburger door. Zijn debuutalbum, 130 kilo, kwam binnen op nummer één in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.