Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single YG Marley – “Survival”

Muzikaal talent zit in de genen van YG Marley, dat is wel het minste wat je kunt zeggen als je weet dat zijn moeder niemand minder is dan Ms. Lauryn Hill. Ook zijn artiestennaam is niet zomaar gekozen, want YG Marley’s vader is een van de vele zonen van Bob Marley. Een stevige basis is altijd mooi meegenomen, maar je moet het natuurlijk wel waarmaken. Zijn debuutsingle, en tot dusver zijn enige single, “Praise Jah In The Moonlight”, wist zeker aan de hoge verwachtingen te voldoen en heeft inmiddels de mijlpaal van een kwart miljard streams bereikt. Reggae is weer helemaal in de mode dankzij YG Marley, en het is des te verheugender als zijn nieuwe fans via zijn nieuwe nummer “Survival” ook kennis kunnen maken met een nieuw facet van het genre.

In zekere zin is “Survival” een iets traditioneler reggaeliedje geworden, zij het met een moderne twist. Met ruim vijf minuten mikt YG Marley ook niet per se op airplay op de radio of snel succes, maar verkiest hij het om zijn nog jonge discografie te verrijken met meer diepgang. Het nummer kent in elk geval weinig verrassingen en volgt nagenoeg de hele speelduur eenzelfde stramien. Het gebrek aan variatie speelt “Survival” vooral richting het einde parten, omdat de eentonigheid uiteindelijk leidt tot een gebrek aan spanning. Het refrein voelt ook enigszins rommelig aan en had gerust wat pakkender mogen zijn. Zo voelt “Survival” op verschillende vlakken als een gemiste kans om de opkomende carrière nog meer kracht bij te zetten.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2055 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.