Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hinds – “Boom Boom Back” (feat. Beck)

© CPU – Toon Miermans

Na het vertrek van bassiste Ade Martine en drumster Amber Grimbergen, is Hinds sinds december 2022 terug een duo. De oorspronkelijke oprichtsters Ana García Perrote en Carlotta Cosials, komen als opvolger van The Prettiest Curse uit 2020 op 6 september met een nieuw album. Viva Hinds zal alweer het vierde in Hinds’ historie zijn. Daar lieten ze eind februari met “Coffee” al een eerste single van horen. Verser materiaal krijgen nu we nu met mede energiegever “Boom Boom Back”, waarvoor de meisjes Beck als gast uitnodigden. Dat de Californiër niet vies is van een beetje Spaans, ondervonden we al aan zijn jaren negentig wereldhit “Loser”.

Ze mag dan wel minder bemand zijn dan voorheen, toch zet Hinds weer een prestatie neer die nog steeds van een gezonde portie ‘girlpower’ getuigt. Dat beide meisjes vooral gitaar spelen, komt in het poppy “Boom Boom Back” aanzienlijk naar voren, aangezien de rest van de song daarrond lijkt te zijn opgebouwd. De aanstekelijke riff draagt ons op zijn schouders, terwijl wij met het hoofd in de wolken naar een gloeiende zon opkijken. Er wordt een zomerse sound gecreëerd door de prettige, beweeglijke cadans. Deze krijgt bijstand van een structurele, laid-back drumpartij. Beck als vocale aanvulling inschakelen, was een verstandige keuze. Zijn stem klinkt uitstekend in harmonie met deze van het Madrileense duo. Het rijmende refrein nestelt zich dan ook al snel als een oorwurmpje in onze gehoorgangen.

Viva Hinds, waarop trouwens ook Fontaines D.C. frontman Grian Chatten te horen zal zijn, verschijnt op 6 september.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "This Is Nowhere"

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Grandaddy - Blu Wav (★★★): Jason Lytle komt tot rust

Met Blu Wav laat Grandaddy na een stilte van zo’n zeven jaar opnieuw van zich horen. Het is de zesde studioplaat van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.