Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jonah Kagen – “God Needs The Devil”

De 23-jarige Jonah Kagen groeide op in Savannah, Georgia. Als zesjarige kleuter pakte hij voor het eerst de gitaar op en begon te spelen. Hij vond zijn inspiratie in de muziek van Andy McKee en door zijn unieke stijl begon Jonah dat na te spelen. Zo ontdekte hij in een zeer korte tijd de wereld van de gitaar en wat je daar allemaal mee kon doen. In december 2022 bracht hij zijn eerste ep uit en sindsdien gaat het hard. Vooral op de sociale media is hij niet weg te slaan met aardig wat streams op Spotify en op TikTok wordt zijn opkomst vergeleken met die van Noah Kahan. 

Nadat hij afgelopen jaar zijn tweede ep The Roads heeft uitgebracht volgt er nu kort daarop alweer een nieuw wapenfeit namelijk “God Needs The Devil”. Wat we gewend zijn bij Jonah is dat hij op welke manier dan ook het meest rauwe van zichzelf laat zien. Ook op “God Needs The Devil” bewijst hij dit maar weer eens door vanaf de eerste seconden het spannend en prikkelend te maken met een brul aan het einde die iedereen even wakker maakt. Vanaf dat moment vult hij het nummer met gestage downbeats, handgeklap en zingt hij over dat hij probeert puur en goed te blijven, maar elke keer weer uitgedaagd wordt om net niet over dat randje te gaan. “God Needs The Devil” is een metafoor voor de steeds onophoudelijke strijd om goed te zijn, terwijl je afhankelijk bent van iets van kwaad in je leven. Ook met “God Needs The Devil” laat Jonah zijn ontwikkeling zien als songwriter en zet zichzelf volledig in de spotlight. 

Website / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

93 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.