Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap – “You’re Not There”

© CPU – Cédric Depraetere

Aidan Moffat en Malcolm Middleton van Arab Strap musiceren gestaag door naar de uitgave van de nieuwe, achtste plaat I’m totally fine with it 👍 don’t give a fuck anymore 👍 op 10 mei. Er werden met “Bliss“, “Allatonceness” en “Strawberry Moon” reeds drie singles vooruitgeschoven die zeker doen verlangen naar het eindwerk binnenkort. Nu komt daar ook nog de nieuwe worp “You’re Not There” bij.

Aidan Moffat heeft het typisch Schotse stemgeluid van een man die graag nachtenlang verhalen vertelt aan de toog van een bruine kroeg, waar de whisky van de muren druipt en in het zweet van de stamgasten hangt. “You’re Not There” begint alsof Spandau Ballet een nieuwe ballad uit de hoge hoed tovert. Het klinkt nogal belegen en vergezocht bij Arab Strap. Moffat zingt over het feit dat hij genegeerd wordt door de persoon aan de smartphone waarmee hij emoticons uitwisselt. Hij krijgt zelfs geen antwoord op zijn emoticon van de aubergine! We stellen ons voor dat Moffat dit verhaal declameert in de veel te late uren van de nacht en eerlijk, onze dronken kop hebben we ondertussen te ruste gelegd op het harde hout van de bar. We zijn zelfs te lam ondertussen om te melden dat het verhaal ons eigenlijk niet echt boeit en dat hij beter zijn hoofdkussen zou opzoeken voor een paar uurtjes. Middleton doet opnieuw zijn trukendoos open met synthgeluiden, maar het is deze keer wel een goocheldoos waar de muizen de kartonnen randjes al helemaal van hebben opgevreten. Het klinkt allemaal heel geforceerd en héél monotoon. Arab Strap kenmerkt zich door die eenvormige sound en doet daar werkelijk briljante dingen mee, maar hier is het gewoon een beetje vervelend aan het worden. Iedereen heeft ondertussen een kater, proeft een dood vogeltje in zijn mond en wil liever huiswaarts strompelen. Dat doen we dan maar gewoon. Van deze ene song kruipen we weg. Sinds het tijdperk van de cd zouden we dit nummer gewoon skippen. Is dat erg? Tuurlijk niet! Arab Strap blijft een fantastische band en iedereen heeft het recht om eens goed te zagen over onbeantwoorde aubergines. We zien er ons dus gewoon niet naar luisteren. De clip daarentegen is trouwens wel een fijne vondst!

Op 10 mei staat Arab Strap, met een frisse kop en de nasmaak van whisky gecamoufleerd door tandpasta en pepermuntjes, klaar om I’m totally fine with it 👍 don’t give a fuck anymore 👍 voor te stellen. We reserveren sowieso ons plaatsje terug aan de toog, dicht bij Moffat en Middelton. Op 1 september spelen de Schotten in De Helling in Utrecht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "Strawberry Moon"

Arab Strap klikt de gordels opnieuw vast voor een rit die moet eindigen op 10 mei, wanneer de volgende lp uitkomt. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "Allatonceness"

Arab Strap, de band rond Aidan Moffat en Malcolm Middleton, brengt al sinds 1996 met de regelmaat van de klok langspeelplaten uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "Bliss"

De Schotse indierockband Arab Strap solliciteert al voor de albumtitel van het jaar. Het achtste album van de groep, dat vandaag aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.