Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap – “Bliss”

© CPU – Cédric Depraetere

De Schotse indierockband Arab Strap solliciteert al voor de albumtitel van het jaar. Het achtste album van de groep, dat vandaag aangekondigd is, krijgt de grappige naam I’m totally fine with it 👍 don’t give a fuck anymore 👍 mee. Het duo Aidan Moffat-Malcolm Middleton schroomt niet om rauwe emoties te omarmen en verhalen te vertellen die je vastgrijpen en niet meer loslaten. Sinds hun opkomst in de jaren negentig heeft Arab Strap een unieke signatuur gecreëerd met hun Schotse tongval, poëtische teksten en een geluid dat balanceert tussen dreigende intensiteit en bedwelmende melodieën.

De eerste single, “Bliss”, verweeft op gekende wijze Arab Straps kenmerkende, dreigende en Schotse half gesproken, half gezongen melodieën, gemixt met een four to the floor elektrodiscovibe. Arab Strap heeft altijd al bekend gestaan om het vermogen om maatschappelijke kwesties te doorgronden en deze op een onconventionele manier te vertalen naar muzikale expressie. De single gaat over vrouwen die online geterroriseerd worden en de lafheid en intolerantie die daar gepaard met gaan. Hij belicht hoe we onszelf blootstellen op sociale platformen, terwijl we thuis alleen verscholen blijven. Echter, verrassend genoeg, nodigt de band je uit om er ook op te dansen.

I’m totally fine with it 👍 don’t give a fuck anymore 👍 verschijnt op 10 mei via Rock Action.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "Strawberry Moon"

Arab Strap klikt de gordels opnieuw vast voor een rit die moet eindigen op 10 mei, wanneer de volgende lp uitkomt. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "Allatonceness"

Arab Strap, de band rond Aidan Moffat en Malcolm Middleton, brengt al sinds 1996 met de regelmaat van de klok langspeelplaten uit….
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.