Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap – “Allatonceness”

© CPU – Cédric Depraetere

Arab Strap, de band rond Aidan Moffat en Malcolm Middleton, brengt al sinds 1996 met de regelmaat van de klok langspeelplaten uit. De band maakt niet onmiddellijk muziek die mainstream te noemen is, maar heeft wel een heel trouwe fanbase opgebouwd de voorbije jaren. Zware drums, rammende gitaren, herhalende baslijnen en Moffat die liever vertelt dan zingt. Arab Strap in een heel kleine notendop. De nieuwe single heet “Allatonceness” en moet eigenlijk gelezen worden als ‘All at once ness’. Grammaticaal klopt het niet helemaal, maar het komt er in het kort op neer dat werkelijk alles op een bepaald moment samenkomt.

De song begint met de drammende drums waarvoor Arab Strap al sinds de beginjaren gekend is en op de achtergrond hoor je een inbellijn die er in de jaren negentig uiteindelijk na eeuwen geduld voor zorgde dat je online geraakte. Zoals steeds vertelt zanger Moffat hierop het verhaal dat hij aan zijn luisteraars wil bekendmaken. Waar vorige single “Bliss” nog een dansnummer was, is “Allatonceness” een kroniek die handelt over de verslaving die ‘scrolling’ geworden is. En Moffat en Middleton beseffen maar al te goed dat ze vrolijk meedoen met de beroerde trend om een half leven online door te brengen. Het gitaargeluid dat het relaas van Moffat vergezelt, lijkt opgenomen in een tank die in oorlogsgebied verloren is gereden en gestaag een einde zal tegenkomen dat gepaard gaat met vuur en ellende. Zo heeft Arab Strap voor de zoveelste keer een nummer gemaakt dat je bij het nekvel grijpt, niet meer loslaat en je achteloos van de Ben Nevis gooit.

De nieuwe lp van Arab Strap heeft de bizarre naam I’m totally fine with it 👍 don’t give a fuck anymore 👍 gekregen. Met 👍, want zo hoort het nu eenmaal in 2024, en zeker vanaf 10 mei, wanneer de lp digitaal en analoog kan beluisterd worden.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "You're Not There"

Aidan Moffat en Malcolm Middleton van Arab Strap musiceren gestaag door naar de uitgave van de nieuwe, achtste plaat I’m totally fine…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "Strawberry Moon"

Arab Strap klikt de gordels opnieuw vast voor een rit die moet eindigen op 10 mei, wanneer de volgende lp uitkomt. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "Bliss"

De Schotse indierockband Arab Strap solliciteert al voor de albumtitel van het jaar. Het achtste album van de groep, dat vandaag aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.