Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kygo – “For Life” (feat. Zak Abel & Nile Rodgers)

© CPU – Toon Miermans

Kygo slaagde er enkele jaren terug in om zijn eigen definitie van house in het leven te roepen. Hij zette de genres tropical en deep house volledig naar zijn eigen hand en scoorde daarmee terecht herkenbare wereldhits “It Ain’t Me”, “Firestone” en “Stole The Show”. De producer uit Noorwegen was destijds een frisse verschijning in het dancelandschap die de zomer zelfs in putje winter binnenbracht. Binnenkort komt er hoogstwaarschijnlijk een nieuw album aan, maar of dat dezelfde hoge toppen van vroeger zal kunnen scheren, is zeer onzeker.

Bij jezelf ontwikkelen en blijven ontwikkelen hoort natuurlijk ook vernieuwing en daar hebben de grote EDM-namen die al een tijdlang meedraaien de laatste tijd nogal moeite mee. Ook Kygo gaat nu oude koeien uit de sloot halen. Hoewel zijn eigen sound nog steeds lekker klinkt – zeker nu de zomer eraan komt – is de inspiratie ver zoek, want op “For Life” herwerkt hij samen met Zak Abel en Nile Rodgers “Lady – Hear Me Tonight“. Een val waarin hij ook met “Whatever” al trapte. Met een milde blik toen nog enigzins geslaagd, maar nu zakken we toch diep in onze zetel. De commerciële radiozenders zullen blij zijn met deze nieuwe worp, maar wij smeken toch vooral om wat meer originaliteit. Puur qua klank wordt je er wel blij van, maar op vlak van tekst en muzikaliteit kan het nu toch echt niet zo moeilijk zijn om een creatieve, nieuwe song te maken?

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - “Just a Dance” (feat. Nile Rodgers)

De hype die een paar jaar geleden rond Alfie Templeman hing, is intussen toch alweer serieus gaan liggen. De jongeman had met…
InstagramLiveRecensies

Nile Rodgers & CHIC @ OLT Rivierenhof: De fun, de hits

Na Gary Numan verwelkomde het OLT Rivierenhof een andere levende legende, hetzij uit een totaal andere scene. Door ook funkgitarist en sterproducer…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jonathan Bree - Pre-Code Hollywood (★★★½): Melancholie en euforie

Uit Nieuw-Zeeland komt niet alleen de spirituele verschijning van Lorde, maar ook de intrigerende figuur van Jonathan Bree. Nadat hij in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.