Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lovinas – “Hit Me”

Wil je het internet afstruinen naar informatie over The Lovinas, keer je eigenlijk van een kale reis terug. Als we niet beter wisten, zouden we denken dat de band simpelweg van de aardbol is verdwenen. Het is echter het omgekeerde; het drietal staat nog in zeer kleine kinderschoentjes. Met Instagram als enige bron, blijkt dat singer-songwriter Adam Lempel hoofdzakelijk fotograaf is in New York en daarnaast nog een eigen soloprojectje heeft. Gitarist Paul Blackwell producet, speelt in enkele andere bandjes en is medehost van een podcast waar allerhande muzikanten kun muziek komen spelen en bespreken. Dan blijft enkel Tom Peters nog over, die zijn dagen vult met schrijven voor nieuwssites en stand-up comedy. Samen brachten de Amerikanen dit jaar hun eerste singles uit, waarvan “Hit Me” de meest recente is.

De single had prima al een aantal decennia oud kunnen zijn. Voor de fusie van indierock en -pop zocht de band de inspiratie  niet in deze moderne tijden. Erg vernieuwend klinkt het wel niet per se, maar de aanstekelijke riffjes met casual drums maken van “Hit Me” een vermakelijk schijfje. De vocals worden gebracht met lichte rebellie die ook in de songtekst opvalt, maar de regelmatig herhaalde ‘oh oh oh’ resulteert erin dat we het nummer liefst niet op herhaling hebben staan. Aan het ontwikkelen van een bijblijvende, originele sound is nog wat werk, maar bij een caféconcertje zou The Lovinas ons op zich wel aan het dansen krijgen.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 88/89 - "Hit Me"

De meeste bands hebben een naam bestaande uit letters en wie hip wil zijn, kan daar al eens een cijfer tussen smijten,…
Nieuwe singles

Filmpje van de week 16 - 22 november

Iedere week bekijken we bij Dansende Beren zo’n vijftigtal videoclips. Het niveau dat we dan verwachten van de muziekgroepen ligt dan ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.