Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Mallory Hawk – “All Your Troubles” & “Run Until They Catch You”

© Ash Bean

Mallory Hawk draait al even mee in het muziekwereldje. Ze nam de rol van frontvrouw op zich in postpunkband Customer, en is ook met het indierock- en indiefolkgenre verwant dankzij haar bijdrage aan het project gekend als Trace Mountains. Eerder dook ze ook op eigen houtje de studio in om een ep op te nemen, maar die kreeg nooit het daglicht te zien. De New Yorkse muzikante Mallory Hawk laat haar onzekerheden nu los en brengt haar eerste twee singles uit, “All Your Troubles” en “Run Until They Catch You”. Voor beide nummers zocht Hawk inspiratie in haar jeugd. Ze schreef ze dan ook in haar kinderkamer in North-Carolina, zo’n vijf jaar geleden. Dit resulteerde in songs met een autobiografische achtergrond, beladen met melancholische nostalgie.

De videoclip van “All Your Troubles” begint met beelden van de kleine Hawk, die al lachend opspringt. Daarna volgen video’s van de jonge vrouw nu, die ze hoogstwaarschijnlijk zelf maakte. Indrukwekkend is dat ze het nummer van a tot z volledig zelf componeerde. We zien Hawk volledig in haar element met verschillende gitaren in de hand – akoestisch, elektrisch én bas – alsook achter een drumstel. De zangeres uit haar vrije geest met een etherische, volle stem. De vredige, kalmerende werking wordt vermenigvuldigd door de invloeden uit indierock.

Zoals de naam “Run Until They Catch You” al doet vermoeden, klinkt de tweede single wat serieuzer. De gitaarriff klinkt enigszins huiveringwekkend. De drums, die ditmaal een stuk aanweziger zijn, suggereren een penetrante gewaarwording. Daaronder mengen zich de cryptische vocals, waardoor het uiteindelijke geheel een mysterieuze sfeer opwekt. De lading van de nummers is verschillend, maar door de consistente klanken passen ze prima bij elkaar.

Of Hawk nog nieuwe muziek heeft klaarstaan is een raadsel waar we wellicht niet snel een antwoord op zullen krijgen, maar dit veelbelovende debuut maakt ons alvast benieuwd naar meer.

Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.