Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou – “Honey”

© CPU – Chris Stessens

Op commercieel vlak heeft Caribou misschien niet de allergrootste elektronicahits achter zijn naam staan, maar het project van Dan Snaith heeft binnen zijn genre én met meer dan twintig jaar ervaring wel een legendestatus verdiend. De Canadees verruilde zijn toekomst als doctor in de wiskunde voor de muziek en dat legde hem vanzelfsprekend dus geen windeieren. Nummers als “Can’t Do Without You” en “Odessa” beginnen te flirten met de grens van de honderd miljoen streams, terwijl vijfde studioalbum Suddenly ervoor zorgde dat hij mooie plekjes op de affiches van onder meer Pukkelpop en CORE Festival verzilverde. Dat is ondertussen ook alweer enige tijd geleden, en dus acht de man het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk: met “Honey” verschijnt er een eerste streepje muziek in bijna drie jaar tijd.

En met dat nummer trekt Caribou meteen alle registers open. Snaith weet nog steeds wat er relevant is en werkt in het hedendaagse muzieklandschap; en dus verwerkt hij dat met alle gemak in zijn herkenbare geluid. “Honey” lijkt in eerste instantie nog dat dromerige te bevatten, maar eenmaal het refrein aanbreekt, omarmt de man de deephouse-invloeden. Het geluid wordt een beetje vloeibaarder, het geheel pompt net dat tikkeltje harder je gehoorkanalen binnen. Daardoor klinkt het allemaal wel wat toegankelijker dan wat we van de man gewoon zijn, maar dat neemt niet weg dat we de klassieke Caribou-sound niet meer terugvinden in het nummer. ‘You’ll always be my honey’ horen we nog voor de boel weer losbarst, waarna onze dansbenen het niet meer kunnen houden.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Cafe - "Honey"

Het gaat als een dolle binnen de Nederlandse indiescene met Cloud Cafe. Pas sinds een jaar staat het Amsterdamse viertal samen op…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle HONEY - "Bossa Dolce"

HONEY is sinds vandaag niet meer alleen een zeemzoet koosnaampje of een substantie die bijen maken, maar ook het muzikale geesteskind van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.