Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single From Indian Lakes – “The Lines”

© Hal Hales III

From Indian Lakes is een band uit Californië die werd opgericht door Joey Vannucchi. Vannucchi groeide op op een boogscheut van Yosemite National Park, en omdat bomen knuffelen en vogels spotten na een tijdje misschien begint te vervelen, leek het hem een goed idee om een band op te richten. Vannucchi leerde er drummen, maar staat tegenwoordig geboekstaafd als een multi-instrumentalist die ook de gitaar en keyboards onder de knie heeft. De vierkoppige band brengt sinds 2009 vooral shoegaze uit die het midden houdt tussen enerzijds Radiohead en anderzijds Pavement.

“The Lines” is na “The Flow” de tweede single die als een konijn voor de jagende hond wordt uitgestuurd. En wat een zalige single is dit geworden! Breng deze song in de jaren ’90 uit, de tijd dat er radioprogramma’s waren die begonnen met ‘de top …’ en MTV een show had op een onchristelijk uur met de naam ‘Alternative Nation’, en deze song laat zien hoe een regelrechte hit wordt geboren. From Indian Lakes brengt een nummer uit waar je voeten de hele tijd het ritme op meetikken van begin tot einde. Het gekke aan muziek is dat er dagelijks duizenden nummers worden gecomponeerd, en dat er eigenlijk maar af en toe een witte raaf zijn kop boven het shoegazeveld uitsteekt. Laat de nieuwe single nu net zo’n mythische vogel zijn. En muzikaal? De gebruikelijke instrumenten uiteraard en een opmerkelijke samenzang op de achtergrond vooral. Echt een heel knappe song!

De naam van de jagende hond is Head Void en zal uiteindelijk het pleit winnen van het konijn op 15 mei.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single From Indian Lakes - "The Wilderness"

From Indian Lakes werkt en musiceert zich gaandeweg naar de nieuwe lp Head Void, die op 15 mei de arena ingestuurd zal…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 12 - 18 september 2016

Het Filmpje van de week bestaat deze week voornamelijk uit gekende artiesten. Dat komt omdat de rest niet genoeg zijn best deed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.