Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luude – “Pachamama” (feat. Elliphant)

Voor sommigen zal de naam Luude nog niet heel veel zeggen, maar de kans dat je zijn drum-‘n-bass-pophitjes al eens op de achtergrond in de winkel, op je werk of in de auto hebt horen spelen, is reëel. De Australiër weet als geen ander aanstekelijke remixes te produceren van oudere, bekende nummers als “Big City Life” van Mattafix en “Down Under” van Men At Work en ook aan Moby gaf de producer al zijn eigen draai in de vorm van “Oh My“. Binnenkort trekt de man op headlinetour met Chase & Status door zijn thuiscontinent, maar in aanloop daarnaartoe is er nog tijd voor nieuwe muziek.

En die komt voor de gelegenheid wel voort uit een idee dat voor de volle honderd procent ontsproot in Luudes hoofd. Geen remake van een of andere 80’s, 90’s of 00’s hit dus. Het voordeel bij die remakes is wel dat je een punt van herkenning hebt en daardoor meteen mee bent in het verhaal: dat is op “Pachamama” net iets minder het geval. De nieuwe track – letterlijk vertaald als Moeder Aarde – is vernoemd naar de belangrijkste god van de inheemse bevolking van het Andesgebergte. De reden achter die songtitel lijkt ons dat Luude er een internationaal nummer van heeft willen maken, dat overal ter wereld zou kunnen werken. Een geslaagd voornemen, dat vertaald wordt in een zomers gevoel en zuiderse vocals van de Zweedse vocalist Elliphant. De drop bevat een geluidje dat even Useds remix van “Go, Acid!” door ons hoofd doet flitsen, maar gaat verder als luchtige geluidsgolf voor een losse, zwoele en warme dansavond. De lente mag dan nog maar net begonnen zijn; Luude brengt de eerste zomervibes al in huis.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single Hybrid Minds & venbee - "If Love Could Have Saved You"

Beiden hadden al een achtergrond in de bassmuziek, maar in 2012 bundelden Matt Lowe en Jeff Crake na enkele samenwerkingen definitief hun…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bou - "Closer" (feat. Slay)

Als een van de hotste drum-‘n-bassacts van het laatste jaar weet Bou muziekbommetje na muziekbommetje te droppen. Recht uit Manchester voorziet de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.