Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “You Need Me Now?” (feat. Sabrina Carpenter)

girl in red

© CPU – Nathan Dobbelaere

‘I’m doing it again baby!’ Met die woorden kondigde girl in red nog niet zo gek lang geleden haar gelijknamige tweede langspeler aan. Eentje waar meteen ook reikhalzend naar wordt uitgekeken, want het muzikale project van Marie Ulven spreekt steeds meer mensen aan. Ondanks de coronaperikelen slaagde ze er met haar debuut if i could make it go quiet in om haar fanbase uit te breiden richting een iets commerciëlere doelgroep, waardoor shows op prominente spots op ’s lands grootste festivals niet zo verrassend waren. Hoe dan ook zit er nu veel meer aan te komen, want met Vorst Nationaal mikt ze nu nog een stapje hoger.

Comebacksingle “Too Much” bleek alvast een schot in de roos, opvolger “DOING IT AGAIN BABY” was even wennen. Het was dus nog maar de vraag welke richting het nieuwe “Do You Need Me Now?”, overigens een samenwerking met rising star Sabrina Carpenter, zou uitgaan. Het antwoord luidt als volgt: girl in red gaat richting een nieuw hitje. Haar nieuwste creatie ligt namelijk in het verlengde van vorige successen, hetzij met een iets ruwer doch toegankelijker randje. Het is een dunne lijn waar Ulven op balanceert, die tussen eigenheid behouden en een commerciëler geluid, maar toch slaagt ze er wederom in. Het tempo hoog, de gitaren poppy en de Noorse die als een sneltrein door het nummer raast. Leuk is wederom dat ze de voetjes op de grond houdt en Carpenter aankondigt met de woorden ‘You know what would be really fucking cool on this? Sabrina!’ En zo geschiedde. De Amerikaanse voegt een zekere poptoegankelijkheid aan het geheel toe, waardoor “Do You Need Me Now?” binnen de kortste keren op je gemoed begint te werken. Zo hebben we het graag!

I’m Doing It Again Baby verschijnt op 12 april. Op donderdag 5 september staat girl in red in Vorst Nationaal, op 8 september in AFAS Live.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabrina Carpenter - "Espresso"

Alles loopt goed voor de Amerikaanse zangeres Sabrina Carpenter. Na succes met het album Emails I can’t send uit 2022, trad de zangeres…
AlbumsFeatured albumsRecensies

girl in red - I'M DOING IT AGAIN BABY! (★★★): Na regen komt een regenboog

Wat in een niet zo heel ver verleden nog vooral een gesloten-halfopen community was, is intussen uitgegroeid tot een commercieel succesvolle hype….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "DOING IT AGAIN BABY"

Er was bij een bepaalde groep toegewijde fans altijd al wel een grote hype rond girl in red, maar sinds enige tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.