Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Obey Cobra – “Ten Of Wands”

Obey Cobra is een band uit Wales die in 2021 zijn eerste langspeelplaat Oblong aan de wereld liet horen. Als we het kind een naam zouden moeten geven, laat het dan psychedelische industrial zijn. Obey Cobra heeft er een handje van weg om snoeiharde nummers te maken die veelal bijna volledig instrumentaal zijn. De gitaarversterkers van de band moeten ontzettend afzien, want de feedback die de groep in zijn nummers stopt, is quasi onhoudbaar. Vergelijk het gerust met een piloot van een F-16 die de geluidsmuur doorbreekt, en dat keer op keer. Steek de stem van K Wood (niet de rapper!) nog eens als co-piloot in het toestel, en een geluidsmuur doorbreken wordt eerder een fait divers.

“Ten Of Wands” is de nieuwe single die de komende lp Mwg Drwg moet inleiden. In het Welsh is ‘Mwg Drwg’ blijkbaar slang voor het smoren van een joint die je slecht bevalt en waar je hyperparanoia van wordt. Wij noemden dat nog ‘scheef gaan’. Soit, het nieuwe nummer verschilt toch enigszins van het vroegere werk doordat er meer vocaal geluid aanwezig is. We noemen het geen zang omdat K Wood eerder klinkt als Nina Hagen die gekeeld wordt aan het spit. En dat schrijven we met de beste bedoelingen. Het klinkt nog steeds alsof een jet de geluidsmuur doorbreekt, maar pilote K Wood moet nu ook haar schietstoel gebruiken. Big difference! Extra vermelding voor het speciale drumritme en de bas die pompt alsof de levenslijn elk moment kan afgesneden worden. Kortom, héél coole single! En voor we het vergeten: de clip is ook echt de max.

Mwg Drwg wordt in de rekken gelegd vanaf 3 mei. Wij blijven onbewogen wachten want een cobra moet je gewoon gehoorzamen!

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.