Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Goblin Daycare – “Boss Man”

In Turkije heeft het publiek voor alle muzieksoorten zijn eigen vertegenwoordigers. Geen Pink Floyd, maar Erkin Koray of Baris Manco. Geen Ben Howard, maar Teoman. Geen Bob Dylan, maar Orhan Gencebay. En zo kunnen we wel honderd artikels volpennen. In Istanbul wordt ook punk gemaakt, en laat Goblin Daycare daar nu een heel mooi voorbeeld van zijn. De band bracht in 2023 de ep Q: EP? A: EP!! uit en vlak daarna dezelfde ep, maar dan geremixt. Zoek de naam van de ep zelf eens op. Wij weten niet waar alle toetsen staan op ons klavier om de naam van die ep te schrijven. Een nummer van Goblin Daycare duurt steeds ongeveer een minuut, maar wat een minuut, keer op keer.

“Boss Man” tikt af op een minuut en veertig seconden en dat is voor de Turken een lang nummer. Wat maakt de nummers van de band aan de Bosphorus nu anders dan de duizenden andere punknummers die het levenslicht zien elke dag? Stel dat Frank Zappa, Captain Beefheart of Pere Ubu zich zouden gewaagd hebben aan punkmuziek, dan zou Goblin Daycare het kompas geweest zijn dat naar het noorden wijst. De minuutjes muziek van de band zijn zeer ontregelend, maar het is echt wel af! “Boss Man” is een achtbaan. Een achtbaan duurt niet lang, laat mensen schreeuwen, en laat je even verdwaasd achter. Ziedaar in het kort wat de nieuwe single van Goblin Daycare zoal een mens weet te doen.

Goblin Daycare brengt nieuw materiaal samen in een nieuwe langspeler: Agitprop Hotline!!. De plaat met die vreemde titel zal voor het eerst in het oude Byzantium of Constantinopel verschijnen op 17 mei.

Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.