Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Angélica Garcia – “Color de dolor”

© Shervin Lainez

Het moet niet al Engels zijn wat de klok slaat, moet Angélica Garcia gedacht hebben. De Amerikaanse zangeres met Mexicaanse en Salvadoraanse roots begon in 2016 haar muziekcarrière met Engelstalige liedjes, maar liet daarna haar Spaanse moedertaal steeds meer doorklinken in haar muziek. Een beslissing die haar geen windeieren legde, want niemand minder dan Barack Obama vermeldde haar nummer “Jícama” in zijn eindejaarslijst van 2019. Voor haar derde album, Gemelo, kiest Garcia resoluut voor het Spaans. Met “Color de dolor” krijgen we alvast een voorsmaakje van dit album.

“Color de dolor” is een nummer over rouwen, maar dat zou je zonder de tekst te verstaan niet meteen zeggen. Het lied is vrij energiek en heeft ergens iets opbeurends en zomers; helemaal anders dan de droevige ballades die men doorgaans met rouw associeert. Door de strakke productie en de Spaanse taal blijf je van begin tot eind geboeid. Ondanks de taalbarrière blijft het refrein gemakkelijk in je hoofd hangen. Garcia toont met dit nummer treffend aan hoe verdriet en vreugde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Gemelo verschijnt op 7 juni. Vier dagen daarvoor, op 3 juni, kan je Garcia aan het werk zien in de Botanique in Brussel.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.