Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Hot Water Music – “Remnants (feat. Turnstile)” & “Fences (feat. Thrice)”

©CPU – Nathan Dobbelaere

Geen één zonder twee lijkt wel het motto van Hot Water Music de laatste tijd. Een maand geleden kondigde ze met Vows hun nieuwste album aan. Deze aankondiging ging gepaard met de release van twee uitstekende singles “Menace” en “Burn Forever”. Nu staat het vijftal uit Gainesville (Florida) er weer met nieuw werk en wederom doet ze dit met een dubbele single release.

Hot Water Music viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en heeft heel wat in petto om dit te vieren. Toen Vows werd aangekondigd pronkten er heel wat mooie samenwerkingen op de tracklist. Met “Remnants” en “Fences” krijgen we al twee van die samenwerkingen te horen. Op “Remnants” maken Brendan Yates en Daniel Fang van Turnstile hun opwachting. De song heeft alles wat je van een Hot Water Music-song mag verwachten, maar voegt ritmische elementen toe die de aanwezigheid van de Turnstile-gasten benadrukken. ‘”Remnants” is een lied over vriendschap en wat het betekent om een echte vriend te zijn voor een persoon die ons dierbaar is, zelfs in de moeilijkste tijden van ons leven. ‘Deze waarden zijn gebaseerd op of we ervoor kiezen om aanwezig te zijn voor elkaar wanneer alles uit elkaar lijkt te vallen’ zegt de band zelf over de boodschap van het nummer.

Op “Fences” komen de vrienden van Thrice langs. Ook hier verwerkt de band de perfecte mix van beide bands hun stijl in een song. Je hoort een typische Hot Water Music-song, maar wanneer je aandachtiger gaat luisteren hoor je elementen die typisch voor Thrice zijn. Hot Water Music maakte vorig jaar nog zijn opwachting op “Blood Clots And Black Holes” op de heruitgave van Thrice’s The Artist In The Ambulance, nu wordt de wederdienst geboden. “Fences” gaat over het herkennen en onthouden van het belang van leven in het moment. ‘Er is zoveel afleiding in ons dagelijks leven dat het gemakkelijk is om te verdwalen in het lawaai van deze maatschappij en onze focus op ons ware en huidige doel te verliezen.’ voegt zanger Chuck Ragan toe.

Vows verschijnt op 10 mei en bevat ook samenwerkingen met City & Colour, Calling Hours en The Interrupters. In het najaar, op 10 november speelt ze in Trix met Quicksand en As Friends Rust als support. De tickets gaan snel, dus snel wezen is de boodschap als je erbij wil zijn.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Hot Water Music - "Menace" & "Burn Forever"

Hot Water Music blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en heeft grootschalige plannen om dit te vieren. Als kers op de taart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chuck Ragan - "Echo the Halls"

We kennen Chuck Ragan als de bezielende kracht achter Hot Water Music, maar nu laat hij zijn muzikale ziel weer spreken met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Water Music - "Drawn"

Vorige week zette Hot Water Music nog een energieke show neer op Rock Am Ring en nu staan ze weeral voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.