Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives – “Unfinished Business”

© CPU – Ymke Dirikx

Het woord revelatie wordt vaak ietsje te snel gebruikt, maar voor Nia Archives is het wel absoluut van toepassing. De Britse dj en producer maakte het UK junglegenre terug helemaal hip, met als gevolg dat haar naam ook alsmaar hoger op de festivalaffiches staat. De Lift van Pukkelpop trilt nog na, terwijl Dour zich stilaan begint op te maken. En zich opmaken, dat mogen ze in Wallonië, want Nia Archives zal tegen dan haar debuutalbum Silence Is Loud onder de arm hebben. Daaruit kregen we met “Crowded Roomz” en “Silence Is Loud” al twee voorsmaakjes te horen. Het derde, “Unfinished Business”, ligt perfect in die lijn.

De nieuwste creatie van Nia Archives lijkt nochtans vrij rustig te beginnen, maar eenmaal de drum-‘n-bassbeats erdoor komen, vliegt het tempo aan een sneltreintempo de hoogte in. Het leuke aan “Unfinished Business” is overigens dat het meteen heel herkenbaar klinkt, alsook goed in het gehoor ligt. Het hoge stemgeluid van de Britse dat over die zoete beats wordt gegoten, zorgt dan weer voor het perfecte tegengewicht. “Unfinished Business” is hard en aaibaar tegelijkertijd, waardoor Nia Archives haar naam als rijzende ster dus nog maar eens alle eer aan doet.

Silence Is Loud verschijnt op 12 april. Op vrijdag 19 juli kan je gaan dansen op de beats van Nia Archives op Dour Festival.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nia Archives - Silence Is Loud (★★★): Ups, downs en vlaktes

Als je onder meer Fred again.. en Jorja Smith tot je fans mag rekenen, dan weet je dat je goed bezig bent….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Silence Is Loud"

Een ‘Grote Beer van Morgen’ die doorbreekt bij het grote publiek: dat is iets dat we heel graag zien gebeuren bij Dansende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Crowded Roomz"

Dat het de voorbije jaren hard ging voor jungle-dj/producer Nia Archives is nog zacht uitgedrukt. Met haar opzwepende junglebeats waarbij ze zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.