Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gabby Martin – “Cologne”

Soms zijn er van die nummers waar je voor het eerst naar luistert en eigenlijk niet goed weet wat je ervan moet vinden. Maar wanneer je het dan voor de tweede keer beluistert, raakt het je ineens. Dit overkwam ons bij Gabby Martin. Na wat onderzoek is er eigenlijk weinig te vinden over deze dame, niet veel meer dan een biografie waarin ze aangeeft een artiest te zijn die niet in een hokje te plaatsen is en haar inspiratie haalt uit muziek van Radiohead, Alicia Keys en Chet Baker.

Toch maakt haar muziek ons nieuwsgierig. Eerder bracht ze al twee andere singles uit en “Cologne” is pas haar derde single. Wat opvallend is, is dat al deze singles totaal verschillend zijn en niet in dezelfde stijl zijn gemaakt. Waar “Alone” meer een lekker dansbaar liedje is, gaat “Pressure” een andere richting op. Het enige wat deze drie singles verbindt, is de stem van Gabby: een krachtige, volle stem. Ook op “Cologne” is dat het eerste wat opvalt. Het creëert een warm geluid dat in de coupletten heel goed werkt. Het refrein wordt gedragen door de lage tonen van de gitaar in combinatie met de stem van Gabby. In het nummer gebeurt veel, maar wel op een minimale manier, vooral in het tweede deel waarin de strijkers de sfeer bepalen. Na een rustige bridge bouwt “Cologne” zich op naar een bombastisch einde dat zo uit een nummer van Radiohead zou kunnen komen.

Met “Cologne” levert Gabby Martin een indrukwekkend visitekaartje af dat onze nieuwsgierigheid alleen maar vergroot naar wat er nog komen gaat.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

88 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.