Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Canned Heat – “One Last Boogie”

Canned Heat werd opgericht in 1966, enkele jaren voor de warme zomer vol Liefde met grote L! De band bestaat dus bijna zestig jaar en heeft letterlijk al tientallen ledenwissels gekend. Om dat komen en gaan van bandleden te analyseren moet je al dikke diploma’s geschiedenis en wiskunde aan de muur hebben hangen. Canned Heat heeft al veertig studioalbums gebaard vol blues en rock. De bekendste nummers zijn ongetwijfeld “On The Road Again” en “Going Up The Country“. Check zéker de clip eens van die tweede schijf. De band staat tegen zijn goesting in een of andere Amerikaanse show te playbacken en maakt er dan maar een hilarisch feestje van.

De bluesrockers brengen nu “One Last Boogie” uit. Beeld je een baancafé in, ergens langs de Route 66, waar het volgestouwd is met cowboys die beginnen te dansen en te zwieren met hun vrouwen. Iedereen draagt een Stetson, een jeanshemd en een rode bandana rond de nek. Leren botten gemaakt van de gestripte huiden van slangen of alligators. Een klein podium is gebouwd op bierbakken en de Budweisertap staat de hele tijd open. De ochtendzon begint te gloren en de band kondigt “One Last Boogie” aan. Voor de laatste keer die nacht gaan alle bezwete lijven swingen op de van gemorst bier plakkende dansvloer. Canned Heat kan het nog steeds, een cool bluesnummer uitbrengen dat blijft rocken van begin tot einde. De band, die nog op Monterey en Woodstock heeft gespeeld, doet het eigenlijk alweer en nog steeds!

Canned Heat wilt zijn publiek nog meer laten dansen op hun volgende lp Finyl Vinyl die uitkomt in maart. Kondigt deze woordspeling het einde van een tijdperk aan?

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.