Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT – “Kaleidoscope”

© CPU – Fleur De Backer

Onder de vleugels van Froukje mocht CHARLOT al een paar keer met het Belgische publiek kennismaken. Toch circuleerde de Nederlandse al langer op onze radar en verzorgde ze in 2020 een Winterslaapsessie. Haar duistere elektropop met een zacht, engelachtig randje weet ons al sinds het prille begin te overtuigen en haar debuut-ep Darker Than The Moon vormde de bevestiging van datgene wat we eigenlijk al lang wisten: CHARLOT is een naam om in de gaten te houden. Dat bewees ze sindsdien dan ook door met de regelmaat van de klok nieuwe muziek op ons af te vuren. Met “Kaleidoscope” krijgen we het eerste nieuwe materiaal van 2024 te horen, al werd de basis voor de song al jaren geleden gelegd.

Kristalheldere pianoklanken vormen de intro van “Kaleidoscope” waarna zangeres Lotte Mulder uiterst voorzichtig haar stem over het geheel laat dansen. Bij momenten lijkt het daardoor alsof we ons in een juwelenkistje bevinden waarin een poppetje begint te dansen van zodra je deze opent. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want hoewel we er niet precies onze vinger op kunnen leggen, is er toch iets wat een donkere schaduw over de song werpt. ‘A hundred versions / 99 illusions / figure out which one I own’, klinkt het en daarmee speelt de artieste alweer met het mysterie in haar muziek. Ver van alle duistere beats blijft CHARLOT dicht bij zichzelf met het indrukwekkende “Kaleidoscope”.

CHARLOT gaat dit voorjaar op tour en staat op 8 maart in Merleyn te Nijmegen, op 14 maart in Paradiso te Amsterdam, op 15 maart in de Utrechtse EKKO en op 20 maart in Amor te Antwerpen. Dit najaar staat ze in het voorprogramma van Froukje in de Lotto Arena (31 oktober) en AFAS Live (20 en 21 november).

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

674 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

CHARLOT @ Amor: Dansen in een glinsterende, duistere bubbel

Deze zomer staat CHARLOT op Lowlands, maar voor het zover is mag de Nederlandse nog even in intiemere setting haar muziek tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "Alienated"

Toen CHARLOT het voorprogramma voor Froukje mocht verzorgen, betekende dat voor de Nederlandse de uitgelezen kans om met het Belgische publiek kennis…
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.