Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunglaciers – “Fakes”

© Haley Gunn

Binnenkort brengt de Canadese band Sunglaciers een nieuwe lp uit, en daarvan was de vorige single “Cursed” het eerste voorgerecht. De band uit Calgary heeft met Foreign Bodies en Subterranea al twee goede langspelers uitgebracht. Sunglaciers wordt beïnvloed door van Mogwai, Beach House en zelfs Sigur Ros. Op andere nummers klinkt de band alsof P.I.L. dan weer alsof de vroegere Tuxedomoon zich zou wagen aan ska.

Nieuwe single “Fakes” behoort duidelijk tot de tweede categorie. Dit nummer klinkt alsof het werd opgenomen tijdens de eerste punkjaren van Jah Wobble of The Bollock Brothers. Het gitaarschema hobbelt van de ene plaats naar de andere en de drumpartij is typisch een partij waarbij drummers hun stokken nogal eens durven verliezen. Na anderhalve minuut spastisch ritmewerk, wordt er vrolijk gelachen en gebabbeld op de achtergrond en verdwijnt de zang van Evan Resnik volledig. Er wordt nog percussie uit de kast gehaald wat echt wel een goede vondst is. Resnik begint terug te zingen als een soort bezetene David Byrne en ziezo, Sunglaciers brengt alweer een topnummer uit!

Op 29 maart kan de hele wereld luisteren naar de derde langspeler, Regular Nature.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunglaciers - "Cursed"

Sunglaciers, de Canadese band van Evan Resnik en Mathieu Blanchard, heeft reeds twee langspeelplaten uitgebracht: Foreign Bodies en Subterranea, in respectievelijk 2019 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.