Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OOOTOKO – “Theme Of Parallax”

© Romain Garcin

Vorig jaar debuteerde OOOTOKO, de nieuwe groep onder leiding van Damien Chierici. Maar liefst negentien (!) muzikanten maken samen filmische muziek met heel wat instrumenten, en hier en daar een jazzy touch. Debuutsingle “Elvas” viel alvast goed in de smaak, net zoals het daaropvolgende “Little Ghost”. Dit jaar brengt het gezelschap hun eerste album uit, waar ook hun nieuwste “Theme of Parallax” op te horen zal zijn.

Als je zoveel artiesten hebt, moet je ze de tijd geven om elk hun talent te tonen en “Theme Of Parallax” biedt hen ruim die kans. Maar liefst zeven minuten lang worden we ondergedompeld in violen, piano, contrabas en heel wat andere instrumenten. De single opent met wat de instrumentale versie van een James Bond-lied zou kunnen zijn, waarna stemmen het overnemen. “Theme Of Parallax” is net als een groot schilderij met instrumenten die opvallen omdat ze in het midden worden gezet, zoals het koor en de violen. De contrabas voelt aanvankelijk aan als een achtergrond die iets zwoels met zich meebrengt, waarna het een tweede stuk gezellig inleidt met blazers. Plots verschuift de sfeer van James Bond naar de iets betere spaghettiwestern met een trager ritme. OOOTOKO steekt verschillende ritmes en genres in “Theme Of Parallax”, zonder het chaotisch te laten aanvoelen. Zeven minuten vliegen voorbij zonder een seconde te vervelen en wij kijken alvast uit naar meer van dit prachtige ensemble.

Het debuutalbum van OOOTOKO verschijnt op 10 mei. De groep stelt die plaat voor op 16 mei in de Orangerie van de Botanique.

Facebook / Instagram / Website / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OOOTOKO - "Malo"

Begin oktober vorig jaar zag OOOTOKO het licht. De groep bestaat uit een indrukwekkend ensemble van negentien muzikanten die elk op hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle OOOTOKO - "Elvas"

Met OOOTOKO hebben we een nieuwe groep op onze berenrader die geen alledaagse radiomuziek maakt. Het is namelijk een verzameling van maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.