Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alestorm – “Voyage of the Dead Marauder” (feat. Patty Gurdy)

© CPU – Cédric Depraetere

Het ‘piratemetal’-geweld uit Schotland, Alestorm, brengt ons het eerste nieuwe werk sinds de release van hun vorige en zevende album Seventh Rum of a Seventh Rum in 2022. De groep karakteriseert zich met muziek rond het thema van, je kan het al raden, piraten. Verwacht dus geen diepgaande teksten, maar zeemansliederen in een powermetaljasje, vaak met een vette knipoog. Deze nieuwe single is een samenwerking met Patty Gurdy, een Duitse draailierspeelster en zangeres. In 2020 werkte ze al samen met de band voor twee liedjes op het album Curse of the Crystal Coconut.

“Voyage of the Dead Marauder” is een ‘piratemetal’-track zoals we het gewoon zijn van Alestorm: de melodie is opzwepend en catchy. De grootste innovaties die dit nummer brengt, zijn de popgetinte vocals van Patty en het iets serieuzere thema van de tekst. Christopher Bowes, lead vocalist en keytarspeler, bevestigde tevens in een Reddit-post dat dit het eerste lied is in lange tijd dat een zekere persoonlijke betekenis heeft. Natuurlijk is er ook de toevoeging van de draailier (hurdy-gurdy in het Engels), maar dit voelt perfect op zijn plaats in deze folkmetaltrack. De gitaarsolo van Máté Bodor is even episch als de algemene vibe van de song. Nog een fun fact: Chris heeft in de video een haak aan zijn linkerhand om te verbergen dat zijn gebroken arm in het gips zit.

Patty Gurdy zal door Europa meetouren met Alestorm waardoor we dit lied al zeker kunnen verwachten in de setlist. Wie Alestorm aan het werk wil zien, kan dit doen op 14 juli 2024, op de Pirate Metal Party in Helmond (NL).

WebsiteInstagram 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Alcatraz Open Air 2023 (Festivaldag 2): Broederlijk achter tralies

Als er op deze wereld één gevangenis bestaat waar de tijd wel snel voorbijvliegt, is het die van Alcatraz in Kortrijk. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alestorm, Brutus, Sepultura, STAKE en 30 andere namen voor Alcatraz

De metalfans weten niet wat hen overkomt deze week. Nadat Graspop gisteren met meer dan honderd namen op de proppen kwam, voegt…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 4): Alle leeftijden toegestaan

Helaas komt ook Graspop Metal Meeting tot zijn eind. De laatste dag begon nat, maar alsof de duivel ermee gemoeid was, stopte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.