Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal & The Serpent & GAYLE – “kinda smacks”

Soms is de vraag niet of er een samenwerking komt, maar eerder wanneer ze er komt. Bij Royal & The Serpent en GAYLE staat die eigenlijk al op de discografie, maar dan eerder in de vorm van een herwerking. Die eerste nam monsterhit “abcdefu” namelijk onder handen, een combinatie die toen al wel wat vuurwerk opleverde. Nu is daar dus het vervolgstuk in de vorm van “kinda smacks”, en daarin lijken beide zangeressen toch vooral hun eigen werelden met elkaar te verbinden.

Zo gaat het er bij Royal & The Serpent altijd wel wat ruwer aan toe, terwijl GAYLE het vooral moet hebben van de popinvloeden. “kinda smacks” werd bijgevolg een nummer dat klinkt zoals pakweg The Ting Tings anno 2024 zou klinken. De single hangt aan elkaar met een redelijk simplistische baslijn, die dan door de zangeressen zelf met heel wat kracht bijgezet wordt. Het zinnetje ‘Your ex-boyfriend’s music kinda smacks / And it makes me kinda sad / ‘Cause I can’t stop listening, listening’ blijft namelijk tot in het oneindige nazinderen, tot de boel effectief tot een ontploffing komt. Typische poppunkgitaren nemen het over, de intensiteit komt wat hoger te liggen en dat refrein blijft nog wat harder hangen. Een geslaagde samenwerking dus, deze “kinda smacks”, want Royal & The Serpent en GAYLE doen wat de titel belooft.

Royal & The Serpent: Facebook / Instagram
GAYLE: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GAYLE - "i don't sleep as good as i used to"

Uit de massale hoeveelheid aan artiesten die hun muziek promoot op TikTok, trok de Amerikaanse zangeres GAYLE het winnende lot. In een…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 3): Kleurrijke momenten op een grijze dag

Voor het bekendste hoofddeksel van Landgraaf – het roze hoedje – weer een jaartje opgeborgen moet worden, vierde het Nederlandse festival Pinkpop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.