Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Plastik Bags – “Komaan Schatjes”

In de jaren ’70 gingen de mensen die nu onze papa’s en mama’s zijn de ferry op richting Engeland, met een plastic zakje onder de arm en voldoende ponden in hun broekzak om platen te scoren van punkbands. Aan onze kant van Het Kanaal begonnen groepen als The Kids, De Kommeniste en De Brassers zelf hun ding te doen. De hoeveelheden gezopen bier en gegeven pakken slaag zijn even ontelbaar als de stijve haren van een groene of rode hanenkam. De leuze was onverwijld ‘alles kapot’. Na bijna 50 jaar – dat is voor vele ongelukkigen zelfs een heel mensenleven – wordt Plastik Bags gereanimeerd. Dit eclectische, verwarrende punkerscollectief nam opnieuw de instrumenten en bizarre toebehoren in de hand en hun single “Plastikke Zak” werd uitgespuwd vlak na het begin van het nieuwe jaar.

De nieuwe single “Komaan Schatjes” is een héél maf lied geworden. De verwachting was een punksong die het pleister van de muren zou doen daveren en kots door het strottenhoofd zou duwen. “Komaan Schatjes” is echter een prima allegaartje van funk, soul, rock, reggae én punk gebleken. Plastik Bags vraagt zich af hoe je in godsnaam zo’n schatje versiert. Zou het werken om het gelaat te verprutsen met veiligheidsspelden in lichaamsdelen waar snot of spuw uitfloepen? Een degelijk antwoord wordt niet gegeven, maar wie niet waagt, blijft maagd. Dit soort levensvragen bestonden in het jaar dat de punk doorbrak, maar evengoed in het jaar dat Plastik Bags zich vooral heel erg amuseert met opnieuw doorbreken. De nieuwe single werd ongetwijfeld gemaakt met veel plezier, jolijt en geschater en dat is de échte definitie van punk. Samengevat, dit is een plezant nummertje dat het potentieel heeft om een heuse meezinger te worden!

De debuutplaat van Plastik Bags wordt via Dim Dim Records op 26 maart uitgebraakt. Op dezelfde dag wordt de dubbelaar voorgesteld in een reeds uitverkocht De Studio. Plastik Bags weet donders goed dat er nog veel zalen zijn waar het kan optreden en zou het dan zijn reuzenpenis weer meesjouwen op het podium?

Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.