Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Amber Broos & The Subs – “The Pulse” & “The Future”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De rave kent de laatste tijd alsmaar meer hoogdagen in België, want na Charlotte De Witte en Amelie Lens is Amber Broos nu alsmaar meer haar stempel aan het drukken op het genre. De jonge dj kan de hoogtepunten niet meer op twee handen tellen, met een show op Eurosonic en het feit dat ze komende zomer een eigen podium mag hosten op Tomorrowland als recentste voorbeelden. Het feestje is echter nooit compleet zonder nieuwe muziek, en daarom vond Amber soelaas bij een band die al bijna twintig jaar menig club en festival op haar grondvesten doet daveren: The Subs. De vier maakten zo samen twee nummers, “The Pulse” en “The Future”, waarbij het eigenlijk al op voorhand duidelijk was dat het er wel eens hard aan toe zou kunnen gaan.

“The Pulse” trekt je al meteen naar een donkere club waar het feestje al even aan de gang is, waarna een opbouwende beat de spanning erin laat sluipen. Zoals je zou verwachten bij een samenwerking van Amber Broos en The Subs, ontaardt dat al snel in een springerige en strakke melodie die tegelijkertijd hard en ietwat toegankelijk klinkt. “The Future” trekt die lijn in zekere zin door, al gaat het er daar iets ruwer en donkerder aan toe. ‘Welcome to the future’ horen we een stem opbouwend zeggen voordat het allemaal losbarst. The Pulse EP lijkt met andere woorden een volgende stap in de uitbreiding van publiek voor Amber Broos, want ze heeft er opnieuw twee toegankelijke knallers bij. Dat belooft voor komende zomer, want dan staan er weer heel wat sets op de planning.

Amber Broos draait komende zomer op onder meer Tomorrowland, Extrema Outdoor, Ostend Beach Festival en Gladiolen. Voor alle data verwijzen we je graag door naar haar sociale media. The Subs passeert op 2 februari in OM concerts in Luik en op 23 februari in Kompass Klub voor een all-nighter.

Amber Broos: Facebook / Instagram / Website / Twitter
The Subs: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.