Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joanne Shaw Taylor – “A Good Goodbye”

© CPU – Peter Verstraeten

Nog maar zestien jaar oud was Joanne Shaw Taylor toen ze als gitariste ontdekt werd door Dave Stewart van The Eurythmics, die zodanig van haar onder de indruk was dat hij ze als bandlid meenam op tournee. Intussen is de Britse muzikante en zangeres uitgegroeid tot een vaste waarde in het bluesrocklandschap. Ze werkte al samen met onder andere Joe Bonamassa en Kenny Wayne Shepherd, nog twee zo’n uithangborden van de hedendaagse bluesmuziek.

Haar nieuwste single, “A Good Goodbye”, opent met een surfachtige feelgoodgitaar, waarna haar droge en rokerige stem al meteen de vibe voor de rest van het weet te schetsen. Tijdens het refrein wordt ze ondersteund door een paar backingzangeressen wiens warmere en verzorgdere stem voor een mooi contrast zorgt met de stem van Taylor. Ook met haar gitaarsolo blijft de Britse in het laid-back sfeertje en dat hoeft deze keer ook niet meer te zijn. “A Good Goodbye” luistert lekker weg en is de ideale soundtrack voor een aangename nazomeravond.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

453 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joanne Shaw Taylor – “Devil In Me”

Vorige maand bracht Joanne Shaw Taylor nog een zeer fraaie Van Morrison-cover uit in de vorm van “Someone Like You“, dat geproducet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.