Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cameo Blush – “Z”

© Claire Fleming

In 2021 bracht Cameo Blush de ep In Cadence uit via unknown – untitled, een elektronisch muzieklabel waar releases aanvankelijk anoniem aan de man worden gebracht. Het is pas na een vinyluitgave dat info over de producer bekend wordt gemaakt, omdat dan de naam van de respectievelijke artiest in de platenhoes omvat zit. Labeleigenaar uu rhythm kiest voor deze aanpak om de kwaliteit van de muziek te laten primeren en op die manier eventuele bias weg te nemen. Sindsdien heeft Cameo Blush nog op verschillende andere labels muziek uitgebracht, maar “Z” markeert de allereerste release op unknown – uncovered, het kersverse tweede label van uu rhythm.

Een track die meteen opent met de legendarische amen break van The Winstons, de meest gesamplede drumbreak ooit, doet ons natuurlijk hopen dat de rest van het nummer van een gelijkwaardig hoog niveau is. Gelukkig is daar geen twijfel over mogelijk. Er wordt in het begin wat uitnodigend geflirt met de sub-bass, maar het is toch vooral de aanstekelijke hook die het potentieel van “Z” volledig naar buiten brengt. Cameo Blush springt altijd onvoorspelbaar om met vocale samples, duidelijk het geval op andere singles met onder meer “Murky Waters” of “Verbatim“, en dat is hier niet anders. Voeg nog wat zinderende ambience aan al het voorgenoemde toe, en je hebt een dijk van een elektronische plaat. Als dit een kwaliteitsindicatie is van de toekomstige releases op unknown – uncovered, dan ziet de toekomst er voor zowel het label als Cameo Blush heel rooskleurig uit.

Facebook / Instagram / Soundcloud / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

21 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fazerdaze - "Break!"

In 2017 behoorde Amelia Murray met haar project Fazerdaze tot de spannendste nieuwkomers en haar debuutalbum Morningside leverde haar prachtige recensies bij onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KASKE - “Break”

Casper Hendriks is bij ons gekend voor zijn unieke perceptie van elektronische muziek. De artiest van eigen bodem is reeds drie jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Stone - "Break"

Angus en Julia Stone hebben als broer en zus ondertussen al veel furore gemaakt. Na zes albums en een handvol singles besloten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.