Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lost Frequencies & Bastille – “Head Down”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Of hij een van zijn drie MIA-nominaties zal kunnen verzilveren, valt nog af te wachten, maar met een gerust gemoed kan Felix De Laet, alias Lost Frequencies, in ieder geval al terugkijken op de voorbije twaalf maanden. “Back To You” deed het goed in de hitparades en ook “The Feeling” werd gesmaakt door vele mensen. In het geval van Bastille zijn die hits er zeker ook geweest, al moeten we om een echt succes te vinden van hun kant al wat verder terug in de tijd. Nu bundelen beide mannen de krachten en wat ons betreft, zou de droogstaande periode van Bastille hiermee weleens over kunnen zijn.

“Head Down” komt namelijk als laat kerstcadeau en niet als vroeg eindejaarscadeau nog onder de kerstboom piepen, want de single straalt vooral warmte uit en de boodschap is naast wat triest toch ook wel hoopvol. Een kalme gitaar doet even “Are You With Me” en “Sunset Lover” door ons hoofd flitsen, maar het zijn de strijkerachtige klankbundels over het kenmerkende, minimalistische Lost Frequencies-housebeatje die met de aandacht gaan lopen. Bastille-frontman Dan Smith zingt motiverend ‘You’re still young and know the best is yet to come / Don’t hang your head down’ en zo krijgen we een liedje over de kracht en de moed vinden om na een moeilijkere tijd weer verder te gaan met je leven. Een opgewekt pianoriedeltje fleurt het geheel in het tweede deel van het nummer nog wat op en de stem van Smith is niet meteen imposant, maar wel heel gepast voor deze productie en aangenaam om naar te luisteren.

Lost Frequencies: Facebook / Instagram / Website
Bastille: Facebook / Instagram/ Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lost Frequencies & David Kushner - "In My Bones"

Niet lang na de release van zijn nieuwste album All Stand Together bracht Felix De Laet – beter bekend als Lost Frequencies – ons…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2023 (Festivaldag 2): Plonzen in de regen

Dat het Tiense stadsfestival Suikerrock ooit op de rand van de afschaffing stond, zou niemand vandaag nog kunnen denken wanneer je het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.