Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deicide – “Bury the Cross… With Your Christ”

© Deidra Kling

De Floridiaanse deathmetallegendes van Deicide, afgeleid van het Latijnse ‘deus’ en ‘cida’ wat ‘godsmoord’ betekent, zijn na bijna zes jaar afwezigheid weer terug. Zoals de naam van de band en diens nieuwe single suggereren, tonen deze norse veteranen weinig sympathie voor het christendom en zijn voornaamste protagonist, Jezus Christus. Het ging zelfs zo ver dat frontman Glen Benton regelmatig een omgekeerd Latijns kruis op zijn voorhoofd brandde. Met Kerstmis grijpt Deicide dan ook de ideale gelegenheid aan om opnieuw een sonische uitbarsting van satanisme op ons los te laten.

De nieuwe single “Bury the Cross… With Your Christ” begint met een typische, maar pakkende deathmetalriff. De dubbele basdrum van Steve Asheim stuwt deze riff krachtig voort. Opvallend is de heldere productie, die verrassend goed klinkt. Deicide heeft namelijk het nieuwe album volledig zelf geproduceerd. In het verleden, zoals bij het teleurstellende In Torment in Hell uit 2001, kon de productie nogal overhaast en troebel overkomen.

Sinds datzelfde album heeft Benton ook te maken met zeer eentonige, bijna onverstaanbare grunts. In het refrein (vanaf 0:51) experimenteert hij nu opnieuw met wat meer gelaagde vocalen. Deze doen een beetje denken aan de indrukwekkende vocalen die Benton op het inmiddels klassieke debuutalbum wist neer te zetten, naar verluidt zonder gebruik te maken van enige opnamestudio-effecten.

Ten slotte voegt de nieuwe gitarist Taylor Nordberg de single op met twee solo’s (op 0:30 en 2:02). Hoewel deze melodieuze passages verfrissend klinken, zijn ze niet lang en inventief genoeg om te kunnen concurreren met het neoclassicistische leadwerk dat Ralph Santolla vroeger in de band bracht, vooral op het comebackalbum The Stench of Redemption uit 2006.

“Bury the Cross… With Your Christ” is de eerste single van de dertiende plaat van Deicide, Banished by Sin, dusver zonder releasedatum.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

8 posts

About author
Rotting at the Speed of Life
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

Alcatraz viert feest met Anthrax, Biohazard, Trivium en 46 extra acts!

We mogen ons de komende weken en maanden opnieuw verwachten aan tonnen festivalnieuws. Rock Werchter pakte reeds uit met Arctic Monkeys en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.