AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Fischer – I Love You, Please Don’t Hate Me (★★★½): Mengelmoes van melodieën

Sam Fischer is een Australische poprocksinger-songwriter en muzikant die in 2014 afstudeerde aan het Berklee College of Music in Boston. Al van jongs af aan is Sam gefascineerd door muziek. Op driejarige leeftijd begon hij met vioolspelen en enkele jaren later voegde hij daar ook de saxofoon aan toe, wat resulteerde in zijn deelname aan de jazzband van zijn middelbare school. Als twaalfjarige  begon hij al met het schrijven van songteksten, iets waar zijn leeftijdsgenoten zich toen nog niet mee bezighielden.

In het begin van zijn carrière was Sam Fischer actief in de a-capellagroep Pitch Slapped en was hij ook te vinden als achtergrondzanger in de band Holychild, maar zijn doel was steeds om in zijn eentje verder te gaan. In 2016 bracht hij zijn eerste single “Lean” uit en in 2018 volgde debuut-ep Not a Hobby. Zijn grote doorbraak was er drie jaar geleden met het nummer “This City”, dat op Spotify al bijna 600 miljoen keer beluisterd is. Ook zijn samenwerking met Demi Lovato, “What Other People Say” bleef niet ongehoord. Bovendien komt hij nu met een primeur: hij releaset zijn eerste album genaamd I love You, Please Don’t Hate Me, waar veel nieuwe, maar ook reeds gekende singles op staan.

Het debuut opent met de titeltrack, die een uitbreiding is van zijn repertoire. Sam Fischer heeft eerder nummers uitgebracht met een melancholische toets, wat ook opvalt bij veel van zijn nieuwe songs op het album. “Hard To Love” is hier een passend voorbeeld van. Het is belangrijk om tijdens het luisteren naar de singles goed op de songteksten te letten, omdat ze van groot belang zijn. Hij heeft het in veel van zijn teksten regelmatig over liefdesverdriet, angststoornissen en andere persoonlijke gevoelens. De zanger staat daarom bekend veel herkenbare liedjes uit te brengen waar zijn fans zich vaak in kunnen vinden. De singles “I Love You, Please Don’t Hate Me” en “Somebody Cares” weerspiegelen deze stelling.

Met zijn nieuwe album heeft Sam Fischer ons zeker verrast. Er zijn enkele nummers te vinden op het album die ons perspectief op de zanger hebben veranderd. Ze hebben bijvoorbeeld een meer uptempo beat, iets wat we niet gewend zijn van hem, en blijven over het algemeen eerder in de feelgoodsfeer. Een goed voorbeeld hiervan is “Afterglow,” het tweede nummer op de lijst. Het zorgt voor meer variatie binnen het album: voor elk wat wils dus. Daarnaast is “Hopeless Romantic” ook vernieuwend, omdat het een heel ander genre van muziek is dan dat we gewoon zijn van de muzikant. Hoewel het lied tekstueel diep en emotioneel is, is het muzikaal gezien een levendige popsong met een gewaagd refrein. Sam Fischer is dus van alle markten thuis.

Het album eindigt met het nummer “Carry It Well”, wat ons nog maar eens goed laat weten wie Sam Fischer juist is. Hij is niet alleen muzikant, maar ook een prachtige zanger, die zijn stemtechnieken allemaal goed onder controle heeft. Ook de piano komt in het nummer als instrument weer aan bod, iets wat in bijna al zijn singles het geval is. Het lied is een mix van rustige en zachte melodieën, maar ook stevige refreinen, waar al eens goed op meegezongen kan worden.

Met zijn debuutalbum I Love You, Please Don’t Hate Me zorgt Sam Fischer ervoor dat hij zijn stempel op de muziekindustrie drukt. Hij geeft kenmerken aan zijn muziek en zorgt voor verbintenis tussen zijn nummers. Er zit overduidelijk veel werk en emotie in het maken van dit album, iets waar wij veel bewondering voor hebben.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek “Hard To Love”, ons favoriete nummer van I Love You, Please Don’t Hate Me, in onze Plaatje van de Plaat-playlist op Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets - "Gone By Now"

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teen Jesus and the Jean Teasers - "Salt" (feat. The Grogans)

Alleen al voor de bandnaam zou je minstens één keer in je leven naar Teen Jesus and the Jean Teasers geluisterd moeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.