FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz 2024 breidt uit met o.a. Epica, Saxon, Europe en Channel Zero

© CPU – Nathan Dobbelaere

De geruchtenmolen van de festivals draait op volle toeren. Terwijl Download Festival, Hellfest en Rock am Ring bijna al hun kleppers bekendmaakten, blijft het argwanend stil bij Graspop Metal Meeting. Dat geeft de concullega’s van Alcatraz Open Air extra ademruimte om de metalheads te bedienen. Na de eerste vijftig aangekondigde acts strooit de Kortrijkse organisatie nu elf nieuwe namen. De jaren tachtig worden herbeleefd met Europe, Saxon en Testament, terwijl Epica en Beast in Black er een moderne draai aan zullen geven. Epica is vandaag nog headliner op de eerste editie van Hells Balls in Kortrijk Xpo. De afwezigen krijgen dus een nieuwe kans om de Nederlandse band te zien schitteren.

Channel Zero tekende in 2021 festivalgeschiedenis toen Alcatraz het ‘rijk van de vrijheid’ was en ze er het eerste mondmaskervrije festivaloptreden gaf. Na de dertigjarige jubileumtournee komt de Belgische groep terug. Een andere Belgische topper is Cyclone, maar Alcatraz zou Alcatraz niet zijn als er geen ‘specialleke’ is. Voor het eerst in haar vijftigjarige carrière zet de occulte heavy metalband Cirith Ungol voet op Belgische bodem. Ten slotte wordt de affiche aangedikt met SadusMassive Wagons en Eternal Champion. Alle 61 namen staan alfabetisch onderaan het artikel.

Alcatraz Open Air gaat volgend jaar door van 9 t.e.m. 11 augustus. Meer info vind je op de website.

Architects – Amon Amarth – Armored Saint – Audrey Horne – Beast in Black – Bodysnatcher – Brant Bjork – Channel ZeroCirith Ungol – Crippled Black Phoenix – Cro-Mags – Clutch – Cradle of Filth – Cyclone – Dark Tranquillity – Dokken – Eclipse – Epica Eternal Champion  Europe – Exumer – Exodus – Fen – Feuerschwanz – Finntroll – Green Lung – Hatebreed – Heathen – Hirax – Jinjer – Korpiklaani – Left to Die – Legion of the Damned – Life Of Agony – Lord Of The Lost – Madball – Marduk – Massacre – Massive Wagons – Mayhem – Misery Index – Monkey3 – Orden Ogan – Opeth – Orange Goblin – Paradise Lost – Raven – Sadus – Satyricon – Saxon – Septic Flesh – Skeletal Remains – Soil – Benediction – Spiritbox – Terrorizer – Testament – The Night Flight Orchestra – The Casualties – Thronehammer – Truckfighters – Watain

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Heideroosjes, Danko Jones en Fleddy Melculy naar Alcatraz 2024

De Sint is vandaag in het land en is ook gul met festivalnamen. Alcatraz Open Air 2024 verwent de brave festivalgangers met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whitechapel, Malevolence, The Ocean, Aborted en meer spelen op Alcatraz 2024

Nu dat Graspop Metal Meeting bijna alle troeven uitspeelde, is het weer de beurt aan Alcatraz Open Air om enkele kaarten op…
InstagramLiveRecensies

The Rock Circus 2023: Cirque du Metal

Grote metalfestivals zijn een zeldzaamheid dezer tijden. Daar moest verandering in komen volgens concertorganisator Mojo, en zo ontstond sinds dit jaar The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.