Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Reytons – “Market Street”

© CPU – Jan Van Hecke

Zonder muzieklabel en radiosupport de Britse hitlijsten veroveren, weinig artiesten doen het The Reytons na. De band bracht dit afgelopen jaar met What’s Rock And Roll?, zijn tweede album, uit. Hard werk, harde schijven en een sterke gunfactor hebben de indierockgroep binnen en buiten zijn landgrenzen gelanceerd. En het ziet er niet naar uit dat de “Kids Off The Estate aan vertragen denken. Zo bracht de band in september de eerste single van zijn derde album uit,  “Let Me Breathe”. Op 19 januari doet de bende weer een worp naar de hoge plaatsen op de hitlijsten met Ballad Of A Bystander. In de tussentijd stilt het onze honger al wat met een concert in het uitverkocht Wintercircus in Gent en zijn nieuwste single “Market Street”.

De tijd van de ruwe ep It Was All So Monotonous lijkt een ver verleden. In de relatief korte tijd sinds zijn eerste ep in 2017 toont de groep een continue evolutie. De nieuwe single gaat verder op dit elan. Een bassdrum leidt het nummer in en een gitaarriff ondersteunt het romantische verhaal verscholen in de tekst. Die tekst is nog steeds even strak, humoristisch en innovatief als in 2017, net als de muziek die ook strakker klinkt. “Market Street” verliest misschien wat de speelsheid dat zo eigen aan The Reytons leek, maar vervangt dit door zijn enthousiasme nog sterker te laten blijken door in het refrein de snelheid te behouden en de schreeuwerige zangkunsten volledig hun gang te laten gaan. De single voelt soms iets te poppy aan voor een indierockgroep door tijdens het refrein een synthesizer te laten passeren die niet veel bijdraagt. De gitaarriff onder de synthesizer doet dagdromen over zijn vroegere nummers en zorgt wel dat er toch steeds een rockfundering aanwezig blijft. Door die fundering levert de groep een catchy track af. Dat The Reytons meer kan dan harde garagerock, was al even duidelijk, maar het bevestigt dat toch weer met “Market Street”.

Voorbije zomer schonk The Reytons de wei van Werchter al een explosieve set. Op 17 november probeert het ongetwijfeld hetzelfde te doen in het Wintercircus in Gent. Dit wordt althans van de groep verwacht aangezien de tickets al snel allemaal de deur uit waren. Nadien is het uitkijken naar 19 januari voor het derde album Ballad Of A Bystander.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Reytons @ Muziekclub Wintercircus: De pub ontgroeid

Voor de tweede avond ooit werd er een concert georganiseerd in Muziekclub Wintercircus te Gent. Concertpromoter Democrazy en Kunstencentrum VIERNULVIER slaan de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines - "Lunar Eclipse"

Bij het horen van The Vaccines denken we nog steeds met een vlaag van weemoed terug aan die heerlijke debuutplaat What Did You…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Cold Wars"

  Giant Rooks heeft met hun passage op Pukkelpop alvast bewezen dat ze steeds meer een vaste waarde aan het worden zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.