Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sheer Mag – “Playing Favorites”

© Natalie Piserchio

Het rebelse gezelschap uit Philadelphia, Sheer Mag, laat opnieuw van zich horen met “Playing Favorites”. Na de zomerse terugkeer met het nummer “All Lined Up”, kondigt ze nu vol trots een nieuw album aan met dezelfde titel als de single. Alsof dat nog niet genoeg is, komt het nieuws dat ze een verbintenis zijn aangegaan met het gerenommeerde Third Man Records. De zeskoppige band heeft de afgelopen tien jaar de wereld rondgetourd en de nieuwste single belooft een treffende introductie te zijn voor het volgende hoofdstuk in het Sheer Mag-verhaal.

“Playing Favorites” brengt een verfrissende bries in het rocklandschap. Sheer Mag slaagt erin om met hun kenmerkend geluid, geworteld in de rauwe energie van klassieke rock, een hedendaagse flair toe te voegen. De track, met zijn pulserende ritmes en gitaarriffs die zich vastklampen aan je ziel, vormt een levendige ode aan het leven on the road. De songteksten, doordrenkt met de ervaring van bijna een decennium samen touren, weerspiegelen een volwassenheid en zelfbewustzijn die verder gaan dan de gebruikelijke rockclichés. Als klap op de vuurpijl wordt het lied nog opgefleurd met een bijdrage van gastgitarist Mdou Moctar die een solo levert die het nummer naar nieuwe hoogten tilt.

Het aankomende album belooft niet alleen rockbangers, maar een meeslepend verhaal waarin Tina Halladay, de vocale kracht achter de band, zichzelf opnieuw uitvindt. Playing Favorites verschijnt op 1 maart volgend jaar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Murder Capital, Hotline TNT en meer naar Absolutely Free Festival 2024!

Absolutely Free Festival, vrienden mogen tegenwoordig AFF zeggen, is doorheen de jaren een vaste waarde geworden in het festivallandschap. De formule is…
LiveRecensies

Sonic City 2019 (Dag 1): Verscheidenheid troef

Sonic City is stilaan een vaste waarde geworden in het Belgische festivallandschap en als we de line-up mogen geloven zal de dertiende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.