Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Abstract – “What Should I Do?”

© CPU – Bert Savels

Nog geen jaar geleden hield BROCKHAMPTON het voor gezien in de muziekwereld. Dit geldt echter niet voor frontman Kevin Abstract, wiens album volgende maand zal verschijnen. Zijn laatste soloalbum ARIZONA BABY dateert alweer van vier jaar geleden. Reden genoeg dus voor Abstract om de studio in te duiken. Aankomend album, Blanket, is begin dit jaar in slechts drie maanden gemaakt. Na het horen van de gelijknamige eerste single, een experimenteel rocknummer, was onze nieuwsgierigheid naar meer nieuwe muziek meteen geprikkeld. Op de nieuwe single “What Should I Do?” krijgen we een andere kant te horen.

De muziek op Blanket is volgens Abstract onder andere geïnspireerd door bands als Nirvana en Modest House. Op “What Should I Do?” horen we hier meteen al vrij weinig van terug. Wel horen we fijn akoestisch gitaarwerk en hoge vocalen in het refrein, wat we herkennen uit eerder werk van Abstract en zijn band. Het nummer gaat over een prille queer liefde en hij fantaseert openlijk over samen de hele nacht opblijven. De tekst voelt dromerig aan en dat wordt, vooral richting het einde, versterkt door de zweverige vocalen op de achtergrond. Dat en de sterke instrumenten zorgen voor een geslaagde single en wij zijn vooral benieuwd waarmee Kevin Abstract ons nog meer gaat verrassen op zijn album.

Blanket verschijnt op 3 november.

Instagram / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

17 posts

About author
houdt van truffel
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Kevin Abstract – Blanket (★★½): Een muzikale wending

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de leden van Brockhampton afscheid van elkaar namen. Hoewel leden van de rapformatie, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Abstract - "Blanket"

Als Kevin Abstract zijn aanwezigheid op X (fka Twitter) vergroot, dan weet je dat er iets van hem zit aan te komen….
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #39

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.