Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aure – “Suddenly”

© Anaïs Ramos

Het gaat snel voor de Franse Aure. De zevenendertigjarige singer-songwriter bracht in mei nog maar haar eerste single uit en niemand minder dan Andy Shauf neemt haar ook mee op zijn Europese tournee die deze week van start gaat. Met nog de release van haar allereerste ep A Few Notes voor de deur beloven het drukke, maar opwindende dagen te worden voor de eerste buitenlandse artieste op het label Mayway Records. Van die ep kregen we eerder ook al de singles “The Line” en het Franstalige “Dans La Plaine“.

“Suddenly” is de langste single die we tot op de dag van vandaag kregen van Aure, al duurt die nog steeds korter dan drie minuten. Wederom opent de singer-songwriter met akoestisch gitaargetokkel, dat op een hypnotiserend ritme wordt gespeeld en doet denken aan de manier waarop Leonard Cohen dat op zijn debuutalbum deed. Aure’s authentieke stem komt er al snel bij en klinkt al even bedwelmend als het gitaarspel, waardoor het nummer in een mum van tijd voorbijvliegt. Op het einde komt er nog een subtiel stukje piano bij het gitaarspel en dat voegt zo nog een mistroostig element toe aan het geheel. “Suddenly” is een heel mooi nummer, dat perfect past bij de regen die je op je dakraam hoort tikken.

A Few Notes verschijnt op 24 november. Op 1 november speelt Aure in De Kreun in Kortrijk het voorprogramma van Andy Shauf, daags nadien doet ze dat in Reflektor in Luik. Op 29 november verzorgt ze dan weer het voorprogramma van Ão in De Roma. De dag voordien speelt ze in Rock Lobster City Lodge ook een set.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aure - "Dans La Plaine"

Drie maanden geleden kregen we met “The Line” de ingetogen doch zeer schone debuutsingle van Aure. De Parisienne, die ook enkele jaren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Aure - "The Line"

Sinds kort heeft het Belgische platenlabel Mayway Records zijn eerste internationale artiest onder contract staan. Aure is namelijk afkomstig van Parijs en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kay Young - "Suddenly"

Twee jaar is het geleden dan Kay Young voor het eerst van zich liet horen. Vanuit de Britse hoofdstad liet ze meteen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.