Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GAYLE – “i don’t sleep as good as i used to”

© CPU – Jan Van Hecke

Uit de massale hoeveelheid aan artiesten die hun muziek promoot op TikTok, trok de Amerikaanse zangeres GAYLE het winnende lot. In een mum van tijd gilden groepjes tieners met een gebroken hart “abcdefu” luidkeels mee, wat voor GAYLE de deuren naar bekendheid opende. Al snel mocht ze op tournee met Taylor Swift en P!nk waar ze als voorprogramma met haar talent kon uitpakken. Hoewel de kans om de Texaanse zangeres een felroze outfit te zien dragen er bijna niet in zit, is ze met “butterflies” ook te vinden op de soundtrack van Barbie. Gelukkig is er in die overvolle agenda toch nog plaats voor het uitbrengen van een nieuwe single.

Op de klanken van een akoestische gitaar gaat “i don’t sleep as good as i used to” minimalistisch van start. Vooral GAYLEs stem, die ondertussen commentaar geeft op onze maatschappij, draagt het nummer. Het is pas nadat een geluid van een wekker onze roes doorbreekt dat deze single langzaam, maar zeker vorm begint te krijgen. Ergens halverwege zorgen geschreeuw, drums en schurende gitaren voor een ommezwaai waarbij alles volledig losbarst. Ook al verrast GAYLE ons hiermee niet, toch levert ze nog steeds een degelijke song af die mogelijks uit zal groeien tot een hit. Met een beetje geluk is deze ook te vinden op haar debuutalbum dat er hopelijk snel zal aankomen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal & The Serpent & GAYLE - "kinda smacks"

Soms is de vraag niet of er een samenwerking komt, maar eerder wanneer ze er komt. Bij Royal & The Serpent en…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 3): Kleurrijke momenten op een grijze dag

Voor het bekendste hoofddeksel van Landgraaf – het roze hoedje – weer een jaartje opgeborgen moet worden, vierde het Nederlandse festival Pinkpop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.