Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel – “This Is Home”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We zitten inmiddels al aan de tiende single die Peter Gabriel dit jaar uitbrengt. De Britse zanger brengt namelijk per volle maan – iedere maand dus – een nieuwe single uit en met oktober voor de deur is het alweer zo ver. Dat het einde van het jaar nadert, betekent ook dat de release van i/o dichter en dichterbij komt, maar tegen dat de plaat uitkomt, zullen we ieder nummer al als single gehoord hebben. De spanning zal er dus wel wat van af zijn, maar gelukkig was de muziek tot nu toe wel allemaal goed.

“This Is Home” opent met een groovy baslijn van Tony Levin, waarna de instrumentatie wat dikker wordt en de rustgevende stem van Gabriel erbij komt. Tijdens het ‘this is home’-gedeelte komt er ook wat vrouwelijke achtergrondzang bij en dat maakt het net wat schoner en interessanter, want hoewel het lied zeker niet verkeerd is, kabbelt het enkel maar voortdurend verder, zonder naar een echte climax toe te werken. Voor een lied van vijf minuten is dat net iets te weinig, zeker wanneer we met de kwaliteit van de vorige negen singles in ons achterhoofd zitten. Slecht is “This Is Home” zeker niet, maar van een artiest als Peter Gabriel mogen we wel net iets meer verwachten.

i/o wordt later dit jaar verwacht.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

411 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Peter Gabriel - i/o (★★★★): Peter Gabriljant

Sinds het begin van het jaar bracht Peter Gabriel ons iedere maand een stukje dichter bij zijn nieuwe album i/o, dat zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel - "Live and Let Live"

Niet alleen het jaar loopt op zijn einde, maar ook de releases van Peter Gabriel. Doorheen het jaar werd iedere maand een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel – “And Still”

De maandelijkse singlereleases van Peter Gabriel lopen stilaan op zijn einde. De Britse zanger bracht doorheen 2023 iedere maand een single van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.