Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single XINK – “Ik Wil De Wereld Zien”

© CPU – Ymke Dirikx

XINK is helemaal terug van weg geweest en we hebben het geweten. De twee keer twee broers leerden we jaren terug kennen als jonge knapen bij Junior Eurosong en verdwenen enige tijd later naar de achtergrond. De vriendschapsband was zodanig sterk dat ze ruim vijftien jaar na hun laatste album terug het podium op sprongen, dit keer als volwassen mannen. Van Rock Werchter tot Pukkelpop, vrijwel alle grote festivals moesten er aan geloven nadat Jonas Meukens en co de AB al vier keer wisten uit te verkopen. Iets steviger dan vroeger, maar boordevol nostalgie en dat betekent dat veel fans nog steeds kunnen meezingen met de liedjesteksten over naar school gaan en de eerste liefdes.

Een krachtig begin en de typerende schreeuwerige zang maken meteen duidelijk dat “Ik Wil De Wereld Zien” een nummer van XINK is. Niet te ingewikkeld en geen al te filosofische tekst, rechtuit naar het einde. ‘Ik wil de wereld zien, er is niets meer dat me tegenhoudt’, klinkt het en die bevrijdende woorden zorgen voor een enthousiast gevoel. XINK laat geen andere kant van zichzelf zien op hun nieuwste worp, maar misschien is dat ook gewoon niet nodig. Het is een fijne meezinger en dat is wat we verwachten van een band als XINK.

Op 29 maart van volgend jaar staan de broers ook in de Antwerpse Lotto Arena.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1091 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 2): De regen als hoofdrolspeler

De eerste zaterdag van de Lokerse Feesten was aangebroken. Ook al verbruikte Nederland vrijdag heel wat energie, we zijn nog maar aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.